Garšīga ābolu drumstalkūka
Vai pazīstat to sajūtu, kad omulīgā rudens vakarā ļoti gribas nobaudīt ābolu pīrāgu, bet īsti negribas gatavot un arī negribas ķerties pie veikala ēdienkartes? Mums ir risinājums, kas neaizņems vairāk par 15 minūtēm jūsu laika! Iepazīstieties ar mūsu sulīgo ābolu kraukšķi, kas dabiski nesatur glutēnu, pilngraudu miltus un rafinēto cukuru. Šis kraukšķis apvieno visu, kas padara ābolu pīrāgu par ābolu pīrāgu. Tikai daudz vienkāršākā veidā. Viss, kas nepieciešams šim gardajam kraukšķim, ir bagātīgs daudzums ābolu, bagātīgs daudzums kokosriekstu cukura, šķipsniņa kanēļa, nedaudz miltu un nedaudz kokosriekstu eļļas, lai tas būtu īsts kraukšķis! Pārliecinieties paši – recepte ir jūsu priekšā!
Daudzums: četras porcijas
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes + cepšanas laiks
Grūtības: Viegls
Pagatavošanas laiks: 5 min:
Pildījumam:
- 500 g ābolu pēc jūsu izvēles
- 35 g kokosriekstu cukurs
- 1 ēdamkarote tapiokas cietes
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 tējkarote kanēlis
Virspusei:
- 45 g auzu miltu bez glutēna
- 30 g mandeļu miltu
- 25 g kokosriekstu cukurs
- 20 g tapiokas cietes
- 30 g kokosriekstu eļļas
Kā pagatavot ābolu drumstalkūku?
Vispirms uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tad lielā bļodā sagrieziet ābolus un pievienojiet kokosriekstu cukuru, tapiokas cieti, citrona sulu un kanēli. Rūpīgi samaisiet, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas. Ielieciet ābolu maisījumu piemērotā cepamajā traukā (piemēram, 15×23 cm vai 20×20 cm cepamajā traukā). Pārklājuma pagatavošanai sajauciet kopā drupināšanai paredzētās sastāvdaļas. Sāciet ar sausajām sastāvdaļām. Vispirms bļodā samaisiet cieti, cukuru un auzu miltus. Tad pievienojiet kokosriekstu eļļu un saberziet ar pirkstiem, līdz maisījums kļūst nedaudz drupans. Ja maisījums šķiet pārāk sauss, pievienojiet vēl nedaudz kokosriekstu eļļas. Kad esat pabeiguši drupināt, pārkaisiet ar to ābolu maisījumu, kas gaida cepeškrāsnī, un ielieciet kraukšķus cepeškrāsnī cept 30 minūtes, līdz to virsma kļūst zeltaini brūna. Izbaudiet silti!