Bezglutēna auzu pārslu-banānu cepumi no 3 sastāvdaļām
Bezglutēna auzu pārslu-banānu cepumi no 3 sastāvdaļām
Garšīgi un saldi cepumi, ko iepakot vasaras izbraucieniem vai apēst brokastīs. Dabiski saldi, bez pievienotā cukura vai citiem nevajadzīgiem saldinātājiem. Bezglutēna auzu pārslu cepumi ir saldināti ar nogatavojušos banānu un saldajām rozīnēm. Pašas auzas piešķir maizītēm stingru konsistenci, daudz šķiedrvielu un labu devu augu olbaltumvielu. Vēl labāk ir tas, ka šie gardie cepumi ir patiešām ātri pagatavojami – tikai pāris desmiti minūšu, un šķīvis ar gardiem auzu cepumiem ir gatavs! Mēs ticam, ka šie gardie un veselīgie banānu un auzu cepumi iepriecinās gan lielus, gan mazus kārumniekus!
Daudzums: apmēram 8 cepumi
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + cepšanas laiks 180°C /15min
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
- 160 g bezglutēna auzu pārslas
- 225 g banāni (apmēram 2 vidēja lieluma banāni)
- 50 g rozīņu (liela sauja rozīņu)
- šķipsniņa sāls (pēc garšas, pēc izvēles)
- kanēlis (pēc garšas, pēc izvēles)
Kā pagatavot auzu kūkas?
Bļodā ar dakšiņu saberziet banānu un samaisiet ar auzu pārslām un rozīnēm. Pēc vēlēšanās pievieno nedaudz jūras sāls un kanēļa. No masas izveidojiet vēlamā izmēra cepumus un izklājiet tos uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep auzu cepumus cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.