Mutē kūstoši kanēļa rullīši ar dateļu krēmu.
Droši vien Jūs nepārsteigs, ka no dārzeņiem var pagatavot visdažādākos aizraujošus ēdienus, bet vai esat kādreiz izmēģinājuši kanēļa rullīšus no saldajiem kartupeļiem? Patiešām, veģetāro ēdienu pasaule nebeidz pārsteigt! Kombinējot saldos kartupeļus ar manioka miltiem, iegūsiet gardu lipīgu mīklu, no kuras pagatavosiet mutē kūstoši gardus pīrādziņus, kurus varēsiet no sirds baudīt tik reižu, cik vien vēlaties. Saldumu nodrošina dateļu krēms, tāpēc šajā receptē nav pat pievienotā cukura. Pārsteidzoši (un vienlaikus mazliet neticami), vai ne?! Izmēģiniet, recepte ir jūsu priekšā:
Daudzums: Vidēji 8 ruļļi
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 90 minūtes + dzesēšanas laiks.
Sarežģītība: Viegla:
Pagatavošanai nepieciešams:
Mīklas pagatavošanai:
- 360 g saldo kartupeļu (svars, neapstrādāti un nomizoti)
- 100 g manioka milti
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 40 g mandeļu milti
- 0,5 tējkarotes kardamona
Pildījumam:
- 100 g dateles (vēlams mīkstas un sulīgas)
- 3/4 tējkarotes kanēļa
- 1/3 tējkarotes kardamona
- 60 ml mandeļu piena vai ūdens
Kā pagatavot kanēļa rullīšus?
Nomizojiet saldos kartupeļus un sagrieziet kubiņos. Sagatavojiet kubiņus tvaikā, līdz tie kļūst mīksti, un atdzesējiet. Tad pagatavojiet datumu krēmu. Lai to izdarītu, izņemiet kauliņus no datelēm un iemērciet tās karstā ūdenī uz 10 minūtēm. Pēc tam iemērktos un nosusinātās dateles, kanēli, kardamonu un mandeļu pienu samaisa līdz gludai un zīdainai masai.
Sagatavojiet mīklu. Lai to izdarītu, ar dakšiņu saberziet tvaicētus saldos kartupeļus un samaisiet ar maniokas(kasavas) miltiem, cepamo pulveri, mandeļu miltiem un kardamonu un izmīciet līdz gludai mīklai. NB! Mīklai vajadzētu palikt nedaudz lipīgai, bet tai tomēr vajadzētu labi atdalīties. Ja nepieciešams, mīklai pievieno vēl nedaudz miltu.
Ievietojiet cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā. Kamēr cepeškrāsns ir iesilusi, izklājiet cepamo paplāti vai darba virsmu ar cepamo papīru un izvelciet mīklu aptuveni 40 x 40 cm kvadrātā. Ja nepieciešams, rullēšanai izmantojiet nedaudz manioka miltu.
Izvelto mīklu vienmērīgi pārklājiet ar dateļu krēmu. Tad sagrieziet mīklu astoņās strēmelēs un vienu pēc otras tās sarullē. Uzlieciet ruļļus uz ar cepamo papīru izklātas skārdas/plākšņa un cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.