Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Kanēļa un ābolu biezeņa cepumi

Kanēļa un ābolu biezeņa cepumi

Ikviens zina, ka kanēļa un ābolu garšas kombinācija vienmēr ir pievilcīga. Šī kombinācija atkal ir jūsu priekšā šo garšīgo cepumu veidā. Izbaudiet šo cepumu smaržu, kad tos cepat, un garšu, kad tos ēdat! Iepakojiet tos pusdienu kastītē, pasniedziet kā uzkodu ģimenei nedēļas nogalē vai pagatavojiet lielāku partiju, lai aizvestu viesiem.

Ābolos esošās fitoķīmiskās vielas padara šos cepumus par īstu smadzeņu pārtiku, kas baro neironus un veicina smadzeņu elektrisko aktivitāti.

Daudzums: 16-18 mazi cepumi
Pagatavošanas laiks: 50 minūtes + dzesēšanas laiks
Grūtības pakāpe: viegli
Pagatavošanai nepieciešams:

Kā pagatavot cepumus?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo cepamo paplāti ar cepamo papīru. Mazākā bļodiņā sajauc kopā linsēklu miltus un ūdeni, ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pievienojiet vaniļu, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, kokosriekstu cukuru un samaisiet līdz gludai masai.

Lielā bļodā sajauc kopā pilngraudu rīsu miltus, auzu miltus, mandeļu miltus, kanēli, cepamo pulveri un cepamo sodu. Sajauciet līdz gludai masai. Pievienojiet pusi no sausajām sastāvdaļām mitrajām un samaisiet līdz viendabīgai mīklai. Atdzesējiet maisījumu ledusskapī 20 minūtes. Izmantojot cepumu gatavošanas karoti (piemērota arī neliela 5 ml mērkarote), ņem mīklu ar karoti un liek uz cepšanas plāts.

Cep 16-18 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Pirms izņemšanas no cepeškrāsns ļaujiet cepumiem 5 minūtes nostāvēties, lai atdzistu uz stiepļu režģa. Vislabāk uzglabāt istabas temperatūrā hermētiskā traukā.

Sākotnējais avots: Šī ir recepte no Medicīnas Medija bloga
Attēla autors: Mary Urb

PAPILDU KOMENTĀRS