Receptes, Sāļš

Kartupeļu salāti ar avokado krēmu

Kartupeļu salāti ar avokado krēmu

Jūs, iespējams, esat pazīstami ar klasiskajiem kartupeļu salātiem, bet vai esat kādreiz izmēģinājuši kartupeļu salātus ar avokado krēmu? Tie ir krāsaini vasaras salāti, kas lieliski piemēroti vasaras vidum vai vienkārši ikdienišķām pusdienām vai vakariņām. Avokado krēmīgā konsistence padara to par lielisku dažādu mērču aizstājēju, un šajos kartupeļu salātos šī konsistence veiksmīgi aizvieto majonēzi vai skābo krējumu. Šie salāti ir arī daudz vieglāki nekā, piemēram, salāti ar indijas riekstu mērci. Tāpēc, ja meklējat vieglāku kartupeļu salātu alternatīvu, neatsakoties no mērces, šie varētu būt jūsu jaunie favorīti! 😉 Noteikti pamēģiniet un dodiet mums zināt, kā jums garšo!

Daudzums: Divas porcijas
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes (ja izmantojat iepriekš sautētus kartupeļus)
Grūtības: Viegls
Kas jums nepieciešams, lai sagatavotu:
Salātiem:

  • 600 g tvaicētu kartupeļu (var izmantot mazus kartupeļus un sagriezt tos uz pusēm vai arī parastus lielus kartupeļus un sagriezt tos lielākos kubiņos).
  • 100 g zaļo zirnīšu (svaigu vai saldētu, atkausētu)
  • 100 g šķēlēs sagriezta svaiga gurķa
  • 60 g sagrieztu svaigu redīsu
  • 50 g sagrieztu sarkano sīpolu
  • sauja svaigu sasmalcinātu diļļu

Avokado krēmam nepieciešams:

  • 200 g nogatavojušos avokado (cieti avokado šajā receptē nederēs, tāpēc izvēlieties mīkstus, nogatavojušos un krēmveida avokado);
  • 1 ēdamkarote citrona sulas;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls;
  • pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot salātus?

Pārgatavotos (atdzesētos!) kartupeļus pārgrieziet uz pusēm vai sagrieziet lielā bļodā un pievienojiet sagrieztus svaigus gurķus, redīsus, sarkanos sīpolus un zirnīšus, kā arī sasmalcinātas dilles. Tad pagatavojiet avokado krēmu. Lai to izdarītu, blenderī vai virtuves kombainā sablenderējiet avokado ar ķiploka daiviņām, citrona sulu, sāli un pipariem. Kad krēms ir gatavs, iemaisa to salātu sastāvdaļās. Pasniedziet un ēdiet uzreiz, tas ir labākais veids, kā baudīt šos salātus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *