Klasiskie kartupeļu salāti ar Indijas riekstu mērci
Vai zinājāt, ka no Indijas riekstiem var pagatavot neticami garšīgu salātu mērci? Indijas riekstu mērce ir tik laba pie kartupeļu salātiem, ka tā apmierinās pat vistradicionālākos gardēžus. Ja vēlaties nostaļģiskas garšas, bet veselīgu un pilnvērtīgu ēdienu, šos klasiskos kartupeļu salātus noteikti ir vērts izmēģināt. Sagatavojiet ikdienišķai maltītei vai pasniedziet svētkos!
Daudzums: 4-6 salātu cienītājiem
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes (+ laiks riekstu mērcēšanai).
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
Salātiem:
- 1 kg tvaicētu, nomizotu un atdzesētu kartupeļu.
- 1 garš gurķis, nomizots
- 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols
- 1 buntīte svaigu diļļu (~20 g)
- 1 glāze saldētu un atkausētu zirņu
- 1 vidēja lieluma ābols, mizots (pēc izvēles)
Mērcei:
- 250 g Indijas riekstu
- 295 ml ūdens + ūdens mērcēšanai
- 1 izspiesta citronu sula
- 1 svaiga ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote jūras sāls (vai pievienojiet pēc garšas)
- 1 tējkarote kļavu sīrupa
Kā pagatavot kartupeļu salātus?
Vispirms ielieciet riekstus cepeškrāsnī. Lai to izdarītu, ielieciet riekstus bļodā un pārlejiet tos ar ūdeni tā, lai visi rieksti būtu pārklāti. Riekstus var mērcēt no pāris stundām līdz pat naktij (vai 15 minūtes karstā ūdenī).
Tad sagrieziet visas salātu sastāvdaļas mazos kubiņos un ievietojiet tās lielā bļodā. Mērces pagatavošanai riekstus sasmalcina un pievieno blenderī kopā ar citrona sulu, ķiploka daiviņām, kļavu sīrupu, jūras sāli un ūdeni un sablenderē līdz gludai un zīdainai masai. Kā pēdējo soli iejauciet mērci sasmalcinātajos salātos. Rūpīgi samaisiet un baudiet!
P.S. Salāti lieliski garšo arī nākamajā dienā. Lai tas tā būtu, salātus uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī.









