Šoreiz mums ir veselīgi sarkano lēcu makaroni, kuri izskatīsies krāsaini, ja tiem pievienosiet dažādus krāsainos dārzeņus un izbaudīsiet to fantastisko krāsu un garšu.
Daudzums: 2-3 salātu cienītāji
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
- 160 g sarkano lēcu makaronu (vai citu bezglutēna makaronu pēc jūsu izvēles)
- 100 g zaļo zirnīšu (saldētu un atkausētu)
- 100 g sasmalcinātas sarkanās paprikas
- 70 g rīvētu burkānu
- 1 smalki sagriezts svaigs selerijas kāts
- 35 g smalki sagrieztu sarkano sīpolu
- 100 g mērcētu Indijas riekstu
- 100 ml ūdens
- 2-3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
- 1 maza ķiploka daiviņa
- ¼ tējkarotes sinepju pulvera (pēc izvēles)
- jūras sāls (pēc garšas, pēc izvēles)
- virtuves kombains vai jaudīgāks blenderis
Kā pagatavot makaronu salātus?
Salātiem: makaronus vāriet ūdenī, kas viegli pasālīts ar jūras sāli, saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Kamēr makaroni vārās, sagrieziet dārzeņus lielā bļodā. Kad makaroni izvārīti, noteciniet makaronus lielā bļodā. Pēc tam atdzesētos makaronus, izvārītos makaronus pārlej bļodā ar sasmalcinātajiem dārzeņiem un pagatavo mērci.
Mērcei: lai pagatavotu mērci, ar virtuves kombainu vai jaudīgu blenderi sajauciet Indijas riekstus, ūdeni, citrona sulu, sāli, ķiplokus un sinepju pulveri, kas bija mērcēti pa nakti, līdz veidojas gluda, zīdaina masa. Kad mērce ir gatava, iemaisiet to dārzeņos un makaronos. Pasniedziet ar dažām zaļām garšaugu lapiņām un baudiet!