Kraukšķīgi krekeri ar sēklām bez glutēna
Ja jums patīk našķoties, bet vēlaties izdarīt veselīgāku izvēli, šie sēklu krekeri varētu kļūt par jūsu jaunajiem favorītiem! Šie krekeri nesatur lipekli un raugu un ir 100 % augu izcelsmes, un to garša ir vienkārši apbrīnojama. Tie ir ļoti kraukšķīgi, bet viegli košļājami un garšīgi. Lieliski piemēroti kino vakariem, piknikiem, ballītei vai garam pārgājienam. Izmēģiniet un pārliecinieties paši!
Daudzums: aptuveni 10-12 krekeri
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
- 1 glāze sēklu pēc izvēles (piemēram, saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas, linsēklas u. c.).
- 1 tējkarote jūras sāls
- ⅔ tases kasavas miltu
- ¼ glāze olīveļļas
- ¾ tases karstā ūdens
Kā pagatavot krekerus?
Vispirms sajauciet sausās sastāvdaļas bļodā. Tad pievieno olīveļļu un ūdeni. Pārnesiet maisījumu uz cepšanas paplāti, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdziniet to ar karoti apmēram ½ cm biezumā (vai arī varat izmantot rullēšanas paņēmienu – uz maisījuma uzlieciet vēl vienu cepamā papīra loksni un to plāni izrullē). Kad ir sasniegts vajadzīgais biezums, ar nazi izgrieziet, piemēram, taisnstūra formas krekerus – tā jūs iegūsiet skaistas formas krekerus un jums vēlāk nevajadzēs lauzt gabalus no lielās plāksnes. Lieciet krekerus cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā uz 30-35 minūtēm.









