Uzkodu wraps ar svaigiem dārzeņiem
Vai vēlaties baudīt gardus iesaiņojumus, bet vieglākus un bez glutēna? Ja jā, tad noteikti ir vērts izmēģināt šos neapstrādātos apvalciņus. Garšīgi svaiga uzkoda uzkodai vai kā piedeva. Turklāt jūs varat ļaut vaļu savai iztēlei un papildināt iesaiņojuma saturu pēc saviem ieskatiem vai pielāgot recepti atbilstoši tam, kas pašlaik ir ledusskapī.
Daudzums: 4 apvalki
Pagatavošanas laiks: 15 – 20 minūtes
Grūtības:vieglas
Lai pagatavotu, jums būs nepieciešams:
- 12 lielākas romiešu salātu lapas
- ½ svaiga gurķa (sagriezta plānās nūjiņās)
- 1 vidēja lieluma sarkanais pipari (sagriezti smalkos kociņos)
- sauja redīsu (sagrieztu plānās strēmelēs).
- pārtikas plēve vai rīspapīrs
Kā pagatavot neapstrādātus iesaiņojumus?
Salātu lapas nomazgājiet un nosusiniet ar virtuves papīru. Pēc tam noņemiet apakšējo cieto malu (kur atrodas saknes daļa). Novietojiet trīs salātu lapas vienu otram blakus tā, lai lapas būtu uz pusēm viena uz otras, veidojot vienu lielu salātu lapu. Tad salātu lapu vidū ievieto gurķa, paprikas un redīsu strēmelītes un uzmanīgi salātu lapas sarullē. Savelciet cieši, nedaudz piespiežot, lai saturs neizkrist no iesaiņojuma. Pirms ēšanas ietiniet ietinumu pārtikas plēvē (vai izmantojiet rīspapīru), lai saglabātu ietinuma formu un novērstu tā izkrišanu.
Pārgrieziet apvalkus uz pusēm un pasniedziet ar visu, ko vēlaties. Sagatavojiet mērci ar citrona sulu, medu un čilli vai arī pasniedziet ar indiešu riekstu majonēzi. Apvalki lieliski garšo arī ar kokosriekstu aminosriekstu mērci.