Sātīga dārzeņu lazanja ar Indijas riekstu sieru
Ja esat sapņojis par patiesi gardu lazanju, kas ir arī veselīga, bez glutēna un varbūt pat augu izcelsmes, vairs nemeklējiet – tieši šādu recepti jūs esat atraduši šeit. Šī dārzeņu lazanja apvieno sulīgus dārzeņus, lēcu miltu lazanjas plāksnes un bagātīgu indiešu riekstu “sieru”. Mutes kārpiņas kārdinošs, veselīgs ēdiens, kas noteikti iekaros tradicionālo garšu cienītāju sirdis. Mēs domājam, ka jums radīsies kārdinājums to pamēģināt, tāpēc ilgi nestāstīsim – recepte ir jūsu priekšā!
Daudzums: Četriem lazanjas cienītājiem
Pagatavošanas laiks: Pagatavošana: apmēram 1 stunda.
Sarežģītība: Vidēja
Par Lasanje:
- 400 g burkānu (apmēram 6 vidēji lieli vai 4 lielāki)
- 200 g kabaču (apmēram 1 lielāks)
- 175 g sīpolu (apmēram 2 vidēji lieli)
- 4 seleriju kāti
- 1 kārba melno pupiņu
- 200 g koncentrētas tomātu pastas + 210 g ūdens
- sāls (pēc garšas)
- pipari (pēc garšas)
- 1 tējkarote sīpolu pulvera
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 8 lēcu lazanjas plāksnes bez glutēna
Par “Sieru”:
- 100 g Indijas riekstu
- 100 g ūdens
- 20 g citrona sulas
- sāls, pipari (pēc garšas)
Kā pagatavot dārzeņu lazanju?
Vispirms nomazgājiet un nomizojiet dārzeņus. Pēc tam dārzeņus sarīvējiet un ievietojiet lielākā katlā vai pannā ar augstāku malu. Dārzeņu rīvēšanai var izmantot arī virtuves kombainu. Dārzeņus dažas minūtes sautējiet katliņā un pēc tam sajauciet ar tomātu mērci (tomātu pasta + ūdens, kas sajaukti kopā) un garšvielām. Ļauj dārzeņu maisījumam vārīties, līdz iztvaiko liekais šķidrums. Iejauc melnās pupiņas un izslēdz uguni.
Tad pagatavojiet lazaniju. Lai to izdarītu, vispirms ielieciet dažas karotes dārzeņu maisījuma formas apakšdaļā un virsū ielieciet divus lazanjas plāksnes. Izkārtojiet šķīvjus vairāk vai mazāk vienu otram blakus tā, lai tie pārklājas. Tad uz šķīvjiem uzliek bagātīgu dārzeņu maisījuma kārtu un atkal pārklāj ar abiem lazanjas šķīvjiem. Turpina šo procesu, līdz lazanjas šķīvji un maisījums turpināsies. Katru kārtu nedaudz piespiediet, ar rokām viegli, bet mēreni piespiežot šķīvjus – tas nodrošinās, ka lazanja pēc pagatavošanas labi turēsies kopā.
Pārliecinieties, ka virsējais slānis (pirms siera slāņa) ir dārzeņu maisījums, nevis plātnes. Kad lazanja ir salikta, ievietojiet to cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā uz 25-30 minūtēm. Kamēr lazanja gatavojas, pagatavojiet indiešu riekstu “sieru”. Lai to izdarītu, sajauciet visas sastāvdaļas krēmā ar zīdainu konsistenci. Pēc aptuveni pusstundas izņem lazanju no cepeškrāsns, pārklāj ar “siera” kārtu un liek cepeškrāsnī cepties vēl 10 minūtes.
PS! Ja vēlaties kraukšķīgāku siera kārtu, varat to uzklāt uz lazanjas arī uzreiz, lai “siers” nesadegtu.