Ja meklējat svētku dzērienu Ziemassvētku galdam vai aukstajā sezonā vēlaties nedaudz atsvaidzināt ķermeni un dvēseli, šo karstvīna recepti ir vērts izmēģināt! Šis sildošais un dabīgais dzēriens ar bagātīgu garšu buķeti noteikti kļūs par jūsu un jūsu viesu iecienītāko Ziemassvētku dzērienu.
Porcijas lielums: divām personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
- 300 ml dabīgas, nesaldinātas ābolu sulas
- 300 ml nesaldinātas brūkleņu, dzērveņu vai upeņu sulas
- 2-3 šķēles svaiga apelsīna
- 2 gab. zvaigžņu anīsa
- ½ tējkarotes kardamona
- 2-3 kanēļa standziņas (kanēļa miza)
- 1-2 tējkarotes kļavu sīrupa (pēc izvēles).
- ½ tējkarotes krustnagliņu
Kā pagatavot šo sildošo Ziemassvētku kārumu?
Ielej sulu katliņā kopā ar garšvielām un apelsīna šķēlītēm un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uzkarsē uz vidējas uguns 20 minūtes un tad izslēdz karstuma padevi. Atstāj nostāvēties zem vāka vēl 10 minūtes un, ja vēlaties, iemaisiet kļavu sīrupu. Pasniedziet un baudiet uzreiz!









