Cepta paprika ar kartupeļu pildījumu
Pildīta paprika bez gaļas, tikai ar 2 galvenajām sastāvdaļām! Veģetāriešu pasaule ir bagāta un pārsteidzoša, un recepte, ko mēs jums šeit parādīsim, to apliecina. Mēs jums parādīsim, kā pagatavot sātīgu ceptu ēdienu no kartupeļiem un paprikas, kas ir ātri pagatavojams, lieliski garšo un ir neaprakstāmi veselīgs! Viss, kas jums nepieciešams, ir dažas paprikas, daži kartupeļi un daudz garšaugu.
Daudzums: 3-4 ēdājiem
Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams
- 1 kg kartupeļu
- 1,5 tējkarote sīpolu pulvera
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo sīpolu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 3 sarkanie pipari
- sāls un pipari (pēc izvēles, pēc garšas)
Kā pagatavot papriku krāsnī?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180-200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Tad nomazgā, nomizo un sagriež kartupeļus lielākos kubiņos un ievieto tvaicētājā. Gatavojiet tvaikā, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Kartupeļus pārliek lielā karstumizturīgā bļodā vai katlā un pievieno garšvielas un sasmalcinātus pētersīļus. Kartupeļus sasmalcina ar kartupeļu maļamo mašīnu. Ja nepieciešams, pievieno dažas ēdamkarotes buljona vai ūdens, ja kartupeļu maisījums ir pārāk sauss.
Tad papriku pārgrieziet uz pusēm un izņemiet sēklas. Puses izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un piepildiet ar kartupeļu maisījumu. Kartupeļu maisījumu vairāk vai mazāk vienmērīgi sadaliet starp paprikām. Cep paprikas cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz pildījums kļūst viegli zeltaini brūns. Apkaisiet ar sasmalcinātiem zaļajiem sīpoliem un tūlīt baudiet.









