Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Svētku pilngraudu bezglutēna krējuma kūka

“Līdz šim labākā bezglutēna vegāniskā kūka, kāda man jebkad dzīvē ir bijusi!”

Svētku pilngraudu krējuma kūka ar apelsīnu šķēlītēm un kokosriekstu krējuma mērci

Daudzums: četrām personām
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 1h 30 min + laiks krēma sacietēšanai.
Grūtības: vidēja:
Pagatavošanas laiks:

Biskvīta pagatavošanai nepieciešams:

Krējuma pagatavošanai:

  • 1 tasīte mērcētu Indijas riekstu (120 g)
  • 400 ml pilnpiena kokosriekstu krējuma (atdzesēts uz nakti)
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai medus
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • ⅓ glāze kokosriekstu eļļas (80 ml)
  • vaniļa (pēc garšas, ja nepieciešams)

Dekorēšanai:

  • apelsīnu šķēles
  • svaigi timiāna vai rozmarīna zariņi
  • varat pievienot arī fizalis vai citas ogas pēc izvēles.

Kā pagatavot vegānu kūku bez glutēna?

Krēmu var pagatavot iepriekšējā vakarā. Vispirms blenderī sajauciet kokosriekstu krēmu, mērcētus Indijas riekstus, medu vai kļavu sīrupu, citrona sulu, kokosriekstu eļļu un vaniļu (ja izmantojat). Blenderējiet, līdz iegūstiet zīdainas konsistences krēmu. Pārlej bļodā un liec ledusskapī uz nakti, lai krēms nostāvētu.

Kad krēms būs gatavs, tas būs diezgan šķidrs, bet neuztraucieties – tas nostāsies un nakts laikā kļūs ciets un ziežams.

Nākamajā dienā pagatavojiet kūkas biskvītu. Lai to izdarītu, vispirms sajauciet linsēklu miltus un ūdeni un uz brīdi atlieciet malā. Pēc tam uzmanīgi sajauc visas sausās sastāvdaļas. Tad ielejiet šķidrumus, tostarp linsēklu maisījumu. Rūpīgi samaisa un vienādās daļās ielej mīklu divās 15 cm diametra kūkas formās (vēlams vaļējās), kas iepriekš pārklātas ar cepamo papīru. Cepiet cepumu pamatni 30-35 minūtes 180° C temperatūrā. Pēc tam izņem dibenus no cepeškrāsns un atstāj atdzist vismaz uz 20 minūtēm.

Visbeidzot salieciet kūku. Kad biskvīta kūkas pamatne ir pilnībā atdzisusi un krēms ledusskapī nostāvējies, varat sākt kūkas gatavošanu. Lai to izdarītu, pirmo kūkas pamatni novietojiet uz izvēlētā kūku šķīvja un uzsmērējiet ievārījumu (ja izmantojat) vai to pašu krēmu, kas tiks izmantots kūkas pārklāšanai. Pēc tam virsū uzliek otro kūkas pamatni un pārsedz visu kūku ar krēmu. Ja vēlaties, varat arī nedaudz saputot krēmu pirms tā uzklāšanas uz tortes.

Ielieciet kūku ledusskapī, līdz tā ir gatava pasniegšanai. Pasniedzot dekorējiet ar apelsīna šķēlītēm un/vai ogām pēc izvēles un timiāna vai rozmarīna zariņiem.

Izbaudiet un gūstiet lielisku svētku pieredzi!

PAPILDU KOMENTĀRS