Intersticiāls, Magus, Receptes

Burkānu kūku bumbiņas

Mutē kūstošas burkānu kūkas bumbiņas ar kokosriekstu

Mutē kūstošas burkānu kūkas, kas garšo gluži kā klasiskā gardā burkānu kūka, tikai veselīgākā versijā! Kukulīšiem nav pievienoti grami eļļas, lipekļa, olu vai karotes rafinēta cukura. No otras puses, garša ir ne sliktāka! Garšīgais citrons ar laimu, saldie dateles, sulīgie burkāni un kraukšķīgie valrieksti veido perfektu garšu kombināciju, ko jūs sagaidītu no īsta garduma! Burkānu bumbiņas ir lieliski piemērotas gan lieliem, gan maziem gardēžiem, turklāt tās ir viegli un ērti pagatavojamas!

Daudzums: 6-8 bumbiņas
Pagatavošanas laiks : 25 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 80 g valriekstu
  • 1 mazs smalki sarīvēts burkāns
  • 7 mīksti datumi bez kauliņiem
  • 1 citrona miziņa (sarīvēta)
  • šķipsniņa kanēļa
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa
  • 15 g rozīņu, žāvētu godži ogu vai vairāk dateļu.
  • 25 g kokosriekstu pārslu
  • virtuves kombains

Kā pagatavot burkānu bumbiņas?

Ielieciet valriekstus virtuves kombainā un apstrādājiet, līdz rieksti ir sasmalcināti. Tad riekstu maisījumam pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pārslas, un apstrādā, līdz maisījums iegūst gludu, plastisku konsistenci. Tad no mīklas izveido bumbiņas un apviļā kokosriekstu pārslās. Uz pāris stundām ielieciet ledusskapī, lai bumbiņas nostāvētos, un tās ir gatavas baudīšanai.

PS! Kukulīšus var ēst arī uzreiz pēc pagatavošanas, taču, atstājot tos ledusskapī, tie kļūs nedaudz cietāki un aromātiskāki, tāpēc pirms ēšanas ieteicams ļaut tiem “atpūsties” ledusskapī.

Leave a Reply