Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Svētku uzkodas ar bietēm un austersēnēm

Gardas uzkodas ar bietēm un austersēnēm

Ja meklējat kaut ko jaunu un aizraujošu savam svētku galdam, šī recepte ir domāta tieši jums! Iepazīstinām jūs ar biešu un austersēņu uzkodu, kas ir ideāli piemērota Ziemassvētkiem, Vecgada vakaram un citiem īpašiem gadījumiem, kā arī, protams, vienkārši baudīšanai. Grauzdētas ceptas bietes, kraukšķīgas austeres un garšīgs indiešu riekstu krēms veido patiesi gardu kombināciju, kādu jūs, iespējams, vēl nekad neesat izmēģinājuši! “Ķirsītis uz tortes” ir svaigas marinētas dilles, kas piešķir patīkamu svaigumu. Izmēģiniet paši un pastāstiet mums, kā jums garšo!

Daudzums: četrām personām
Pagatavošanas laiks: apmēram 40 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:

Biešu rullīšiem:

  • 200 g austersēņu
  • 400-500 g biešu (aptuveni 2 vidēji lielas)
  • 1,5 tējkarotes medus
  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • šķipsniņa sāls
  • melnie pipari pēc garšas

Indijas riekstu krēmam:

  • 100 g mērcētu Indijas riekstu
  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote medus
  • šķipsniņa sāls
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens (pievienojiet pakāpeniski, lai iegūtu vienmērīgu un mīkstu, bet ne pārāk šķidru konsistenci).

Pasniegšanai:

  • Svaigas dilles

Kā pagatavot biešu uzkodas?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Bietes nomazgā, nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ja izmantojat lielākas bietes, šķēles var pārgriezt uz pusēm, lai uzkoda būtu viena kumosiņa izmērā. Tad pagatavojiet glazūru, sajaucot medu, citrona sulu, sāli un piparus. Uzlieciet biešu šķēlītes uz ar cepamo papīri izklātas paplātes, pārlejiet tās ar glazūru un cepiet aptuveni 20-25 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.

Pēc tam austersēnes sagrieziet vai saplēsiet strēmelēs un novietojiet uz sausas, karstas pannas. Virsū uzliek atsvaru. Piemērots ir liels katls, kas piepildīts ar ūdeni. Austeres cep apmēram 15 minūtes, līdz iztvaiko liekais ūdens. Pēc tam austersēnes cep vēl dažas minūtes, līdz tās kļūst viegli zeltaini brūnas un nedaudz kraukšķīgas.

Riekstu krēma pagatavošanai samaisītos Indijas riekstus sajauc ar citrona sulu, medu, sāli un nedaudz ūdens, lai pagatavotu krēmu ar gludu konsistenci. Pakāpeniski pievienojiet ūdeni, lai izvairītos no pārāk šķidras konsistences, kas nav piemērota uzkodām.

Pasniedziet ceptās biešu uzkodas uz liela šķīvja, pārberiet tās ar ceptām austeru sēnēm (sēnēm pēc garšas varat pievienot garšvielas, taču tās lieliski garšo arī tīrā veidā). Mērcējiet indiešu riekstu krēmā un dekorējiet ar svaigām dillēm.

PAPILDU KOMENTĀRS