Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Svētku uzkoda ar bietēm un austersēnēm

Garšīga uzkoda ar bietēm un austersēnēm.

Ja meklējat kaut ko jaunu un aizraujošu savai ballītei, šī recepte ir domāta tieši jums! Iepazīstinām jūs ar biešu un austeru sēņu uzkodu, kas ir ideāli piemērota Ziemassvētkiem, Vecgada vakaram un citiem īpašiem gadījumiem, kā arī, protams, vienkārši baudīšanai. Grauzdētas ceptas bietes, kraukšķīgas austersēnes un garšīgs indiešu riekstu krēms veido patiesi gardu kombināciju, kādu jūs, iespējams, vēl nekad neesat izmēģinājuši! Ķirsītis uz tortes ir svaigas dilles, kas piešķir patīkamu svaigumu. Izmēģiniet paši un pastāstiet mums, kā jums garšo!

Daudzums: četrām personām
Pagatavošanas laiks: apmēram 40 minūtes
Grūtības pakāpe: Viegla
Pagatavošanai jums būs nepieciešams:

Bietēm:

  • 200 g austersēnes
  • 400-500 g biešu (aptuveni 2 vidēji lielas)
  • 1,5 tējkarotes medus
  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • šķipsniņa sāls
  • melnie pipari pēc garšas

Indijas riekstu krēmam:

  • 100 g mērcētu Indijas riekstu
  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote medus
  • šķipsniņa sāls
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens (pievienojiet pakāpeniski, lai iegūtu šķidru, nevis šķidru konsistenci).

Pasniegt:

  • Svaigas dilles

Kā pagatavot svētku uzkodu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Bietes nomazgā, nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ja izmantojat lielākas bietes, šķēles var pārgriezt uz pusēm, lai uzkoda būtu tik liela kā kumosiņš. Tad pagatavojiet glazūru, sajaucot medu, citrona sulu, sāli un piparus. Uzlieciet biešu šķēlītes uz cepamā papīrā, pārlejiet tās ar glazūru un cepiet aptuveni 20-25 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.

Pēc tam austeru sēnes sagrieziet vai saplēsiet strēmelēs un novietojiet uz sausas karstas pannas, pievienojiet ūdeni, lai austeru sēnes var tvaicēties. Austeres tvaicē uz pannas apmēram 15 minūtes, līdz iztvaiko liekais ūdens. Pēc tam sēnes cep vēl dažas minūtes, līdz kļūst viegli zeltaini brūnas un nedaudz kraukšķīgas.

Riekstu krēma pagatavošanai Indijas riekstus sajauc ar citrona sulu, medu, sāli un nedaudz ūdens, lai pagatavotu krēmu ar gludu konsistenci. Pakāpeniski pievienojiet ūdeni, lai izvairītos no pārāk šķidras konsistences, kas nav piemērota uzkodām.

Pasniedziet ceptās bietes uz liela šķīvja, pārberiet tās ar ceptām austeru sēnēm (sēnēm var pievienot garšvielas, taču tās ir gardas arī “au naturel”). Virsū uzpiliniet indiešu riekstu krēmu un dekorējiet ar svaigām dillēm.

PAPILDU KOMENTĀRS