Dārzeņi ar garšaugiem un Indijas riekstu krēmu
Ja vēlaties ēst veselīgi, neapdraudot garšu, šis ēdiens noteikti ir domāts jums! Uz šķīvja ir garšīgi grauzdēti dārzeņi un gards indiešu riekstu krēms – mutē kūstoša kombinācija, kas garšo pavisam garšīgi. Garšu piešķir dažādi svaigi un kaltēti garšaugi, un dārzeņu cepšanai nav nepieciešama eļļa. Izmēģiniet to paši!
Daudzums: 3-4 ēdāji
Pagatavošanas laiks: Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Grūtības pakāpe: Viegls
Lai pagatavotu, jums būs nepieciešams:
Dārzeņiem:
- 700 g kartupeļu
- 2 vidēja lieluma sarkanā paprika
- 1 burka/pakete turku zirņu (nosusināti)
- 2 sarkanie sīpoli
- 2 tējkarotes žāvēta oregano
- 2 tējkarotes žāvēta bazilika
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- sāls (pēc garšas)
Indijas riekstu krēmam:
- 150 g Indijas riekstu + ūdens mērcēšanai
- 140 ml ūdens (ja nepieciešams, pievienojiet vairāk, bet pārliecinieties, ka krēms nepārvēršas par šķidru mērci!)
- 50 ml citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- 350-450 g svaigu gurķu (sarīvētu)
- 30 g svaigu diļļu
- 35 g zaļo sīpolu
- jūras sāls (pēc garšas)
Kā pagatavot dārzeņus?
Vispirms ielieciet Indijas riekstus karstā ūdenī (pietiek apmēram 15 minūtes). Tad uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, izklāj cepamo papīru un sagatavo dārzeņus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet kartupeļus, sīpolus un papriku, bet turku zirņus nosusiniet un noskalojiet zem tekoša ūdens. Visus dārzeņus ievietojiet lielā bļodā un pievienojiet garšvielas. Rūpīgi samaisa un liek uz cepamā paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Dārzeņus cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.
Kamēr dārzeņi gatavojas, pagatavojiet indiešu riekstu krēmu. Lai to izdarītu, sasmalciniet riekstus un ievietojiet tos blenderī kopā ar pārējām krēma sastāvdaļām. Blenderējiet, līdz krēms iegūst vienmērīgu, zīdainu konsistenci. Ielejiet krējumu bļodā un pievienojiet sasmalcinātu zaļo sīpolu, dilles un rīvētu svaigu gurķi. PS! Pirms tam izspiediet lieko ūdeni no rīvēta gurķa, lai krēms nekļūtu šķidrs.
Pasniedzot uz šķīvja, vispirms uzlieciet indiešu riekstu krēmu un pēc tam apceptos dārzeņus. Izbaudiet uzreiz, tas ir vislabākais veids, kā baudīt maltīti!