Kale kāpostu čipsi (kāpostu kraukšķi) ir lielisks veids, kā svinēt šo brīnišķīgo zaļo dārzeni. Nav brīža, kur šie kraukšķi nebūtu ideāli piemēroti – kā našķis, uzkoda, dzimšanas dienas galda vai piknika sastāvdaļa, līdzņemšanai braucieniem ar auto vai pat zupas, salātu un citu ēdienu papildināšanai!
Tā ir lieliska uzkoda, ar ko našķoties jebkurā laikā. Pievienojiet, piemēram, aļģu pārslas, garšvielu sāli, sezama sēklas, čipotle vai kajēnas piparus un atrodiet savu iecienītāko kombināciju.
Daudzums: 1 cepamais trauks
Pagatavošanas laiks: 15 min
Grūtības pakāpe: viegli
- 150 g kale kāpostu (bez kātiņiem)
- 0,5 ēdk. olīveļļas
- 1 tējkarote maltu ķiploku (pēc izvēles)
- 1-2 tējkarotes čilli pārslu vai malta čilli (pēc izvēles).
- Sāls pēc garšas
Kā pagatavot kāpostu čipsus?
Ir svarīgi, lai kāposti būtu pilnīgi sausi. Tāpēc ļaujiet tiem iepriekš apžūt vai ļoti rūpīgi nosusiniet. Lapas ir jānoplēš no kātiņa. (Kātiņus var izmantot, piemēram, zupās, kokteiļos vai sautējumos. Ja kāpostu kātiņus iemērc karstā ūdenī ar ingveru, medu un citrona sulu, iegūst brīnišķīgu dziedinošu dzērienu, kas veicina skaidrāku domāšanu).
Izkaisiet kāpostu lapas uz cepšanas paplātes, pārkaisa ar eļļu, sāli, maltu ķiploku un čilli.
Var iztikt arī bez eļļas, taču eļļa palīdz sālim un garšvielām labāk pieķerties kāpostiem. Vēl viena iespēja ir eļļas vietā izmantot svaigus ķiplokus, kas spiesti ķiploku presē, kas arī palīdz saglabāt aromātu.
Labi samaisiet visas garšas, ievietojiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 140 grādu temperatūrā apmēram 7-10 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns).
Svarīgi, lai kāpostu lapas neapbrūnētu, tāpēc pieskatiet, vai tās nav sausas un nekļūst rūgtas. Ļaujiet čipsiem pilnībā atdzist un kļūt kraukšķīgām, tad pasniedziet un baudiet!









