Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Cepti kartupeļi ar spinātu un sēņu pildījumu

Bagātīga ceptu kartupeļu recepte ar spinātu un sēņu pildījumu

Meklējat citādāku garšas pieredzi darba dienu vakariem vai ko tādu, ko paņemt līdzi uz darbu vai skolu un kas labi garšo arī atdzisis? Piedāvājam jums aizraujošu recepti, kurā smalkas garšas apvienojas ar ceptu kartupeļu sātu. Turklāt tas viss pasniegts viegli svinīgā noskaņā! Gatavošana turpretī ir vienkārša un neprasa stundām ilgu stāvēšanu pie plīts. Turklāt šie kartupeļi hermētiskā traukā ledusskapī lieliski uzglabājas divas līdz trīs dienas, nezaudējot savas garšas īpašības.

Daudzums: 2-3 ēdājiem
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:

  • 4 lieli vai 6 vidēji lieli kartupeļi (nemizoti!)
  • 100 g šampinjonu
  • 150 g svaigu spinātu
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 svaigas ķiploku daiviņas (sasmalcinātas)
  • jūras sāls, pipari, čilli pārslas (pēc izvēles).

Kā pagatavot pildītus kartupeļus?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo papīru. Pēc tam nomazgājiet un nosusiniet kartupeļus un novietojiet tos uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Kartupeļus nemizojiet! Ar dakšiņu ieduriet kartupeļos dažus caurumus (veiciet 6–7 dūrienus). Tādā veidā kartupeļi labāk izcepsies. Lieciet kartupeļus cepeškrāsnī un cepiet 180 grādos aptuveni 60 minūtes vai līdz tie ir mīksti. Kamēr kartupeļi cepas, pagatavojiet pildījumu. Tam uz pannas lieciet sagrieztas sēnes. Sautējiet ar nedaudz ūdens vai buljona aptuveni 7–10 minūtes, līdz sēnes ir gandrīz gatavas. Pēc tam pievienojiet sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus un sautējiet vēl 3–4 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli ir mīksti. Kā pēdējo soli pievienojiet sasmalcinātus spinātus. Cepiet maisījumu vēl 1–2 minūtes un pievienojiet garšvielas.

Kad kartupeļi ir gatavi, izņemiet tos no cepeškrāsns un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Tad pievienojiet kartupeļiem pildījumu. Lai to izdarītu, katra kartupeļa vidū uzmanīgi iegriež garenisku iegriezumu tā, lai neizdurtu pavisam cauri kartupelim (pietiek ar ½ kartupeļa biezuma). Ar dakšiņu katra kartupeļa iekšpusē izveido nelielu caurumu un uzliek pildījumu uz kartupeļiem. Apkaisiet ar svaigiem garšaugiem un tūlīt baudiet.

PAPILDU KOMENTĀRS