Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Bezglutēna fokača

Fokača


Garda bezglutēna fokača

Jūsu priekšā – itāļu stila fokača pavisam jaunā veidā! Lai gan klasiskā fokača ir gan bez miltiem, gan rauga, šī recepte ir gan bez rauga, gan bez glutēna! Patiesībā šī fokača ir pilnīgi bez graudaugiem, tās sastāvā ir tikai kasavas un mandeļu milti un daži garšīgi garšaugi. No pirmā acu uzmetiena tas var šķist mazliet savādi, taču garša ir pārsteidzoša un to noteikti ir vērts izmēģināt. Ja esi maizes cienītājs, tad šī ir pilnīgi droša izvēle. Pats gatavošanas process ir vienkāršs un tajā nav nekā sarežģīta. Tikai nedaudz centības masas uzjaukšanai un pēc tam nedaudz pacietības, kamēr maize izcepsies un pēc tam nedaudz atdzisīs.

Daudzums: 6-8 šķēles
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + dzesēšanas laiks
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:

  • 140 g kasavas miltu
  • 72 g mandeļu miltu
  • 28 g tapiokas cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1/2 tējkarotes Himalaju vai jūras sāls
  • 2 tējkarotes ķimeņu (pēc izvēles)
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. kļavu sīrupa
  • 1 ēdk. svaigi spiestas citrona sulas
  • 235 ml istabas temperatūras ūdens
  • cepeškrāsns trauks (ideāli 21 cm diametrā).
  • cepamais papīrs
  • sāls pārslas (pēc izvēles, pārkaisīšanai)
  • uz pusēm sagriezti ķiršu tomāti (pēc izvēles)
  • sagrieztas olīvas (pēc izvēles)
  • kaltēta raudene, rozmarīns vai timiāns (pēc izvēles).

Kā pagatavot bezglutēna fokaču?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Tad sāciet gatavot mīklu. Vienā bļodā samaisiet visas sausās sastāvdaļas un garšvielas, bet otrā – eļļu, kļavu sīrupu, ūdeni un citrona sulu. Pielejiet šķidro maisījumu pie sausajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisiet. Kad mīkla ir gatava, izlieciet to uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un pievienojiet jebkādus sev tīkamus dekorus, piemēram, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, sāls pārslas un kaltētu timiānu. Pēc tam ielieciet fokaču cepeškrāsnī, lai ceptu. Cep mīklu 20-22 minūtes 220 grādu temperatūrā. Kad fokača ir gatava, pirms tās pārgriešanas ļaujiet tai pilnībā atdzist. Tad sagrieziet šķēlēs un baudiet!

Sekojiet PureNature arī vietnē Instagram

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elusväli – Tīra virtuve un mājas aptieka (@elusvali)

PAPILDU KOMENTĀRS