Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Fokāča bez lipekļa

Garda bezglutēna fokāča

Itāļu stila sai focaccia ir jūsu priekšā pavisam jaunā mēnesī! Lai gan klasiskā fokāča ir gan bez miltiem, gan rauga, šī recepte ir gan bez rauga, gan bez lipekļa! Patiesībā šī fokāča ir pilnīgi bez graudaugiem, tās sastāvā ir tikai manioka un mandeļu milti un daži garšīgi garšaugi. No pirmā acu uzmetiena tas var izskatīties mazliet savādāk, taču tā garša ir pārsteidzoša un to noteikti ir vērts izmēģināt. Ja esat desu cienītājs, šī ir absolūti obligāta prasība. Sagatavošana ir vienkārša, un tajā nav nekā sarežģīta. Vienkārši tas ir sarežģīti, jaucot to kopā, un tad nedaudz pacietības, kamēr mīklas izstrādājumi gatavojas un pēc tam nedaudz atdziest.

Daudzums : 6-8 šķēles
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes + dzesēšanas laiks
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 140 g manioka miltu
  • 72 g mandeļu miltu
  • 28 g tapiokas miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes cepamās sodas
  • 1/2 tējkarotes Himalaju vai jūras sāls
  • 2 tējkarotes ķimeņu (pēc izvēles)
  • 2spl olīveļļas
  • 1spl kļavu sīrupa
  • 1spl svaigi spiestas citrona sulas
  • 235 ml neapstrādāta sojas ūdens
  • cepeškrāsns trauks (ideāli 21 cm diametrā).
  • cepamais papīrs
  • sāls pārslas (pēc izvēles).
  • uz pusēm sagriezti ķiršu tomāti (pēc izvēles)
  • sagrieztas olīvas (pēc izvēles)
  • kaltēts raudene, rozmarīns vai timiāns (pēc izvēles).

Kā pagatavot fokāciju bez lipekļa?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Tad sāciet gatavot mīklu. Vienā bļodā samaisiet visas sausās sastāvdaļas un garšvielas, bet otrā – eļļu, kļavu sīrupu, ūdeni un citrona sulu. Ielejiet šķidro maisījumu sausajās sastāvdaļās un rūpīgi samaisiet. Kad mīkla ir gatava, izlieciet to uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un pievienojiet jebkādus sev tīkamus dekorus, piemēram, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, sālītas pārslas un kaltētu timiānu. Pēc tam ielieciet fokāciju cepeškrāsnī, lai ceptu. Cep mīklu 20-22 minūtes 220 grādu temperatūrā. Kad fokāča ir gatava, pirms tās pārgriešanas ļaujiet tai pilnībā atdzist . Tad sagrieziet šķēlēs un baudiet!

Sekojiet Elusväli arī Instagram

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elusväli – Tīra virtuve un mājas aptieka (@elusvali)

Leave a Reply