Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Ķirbju Mac ‘N’ cheese

Mac N cheese vegan

Ķirbju mac ‘n’ cheese

Vai amerikāņu stila sierains makaronu ēdiens izklausās pārāk trekns un neveselīgs, ja vēlaties izvēlēties veselīgāku pārtiku? Mēs ticam, ka jūs varat izveidot veselīgu alternatīvu jebkuram ēdienam, un pilngraudu makaronu makaronu recepte, ar kuru mēs jūs iepazīstināsim, to pierāda. Mūsu versijā nav ne grama piena produktu, glutēna vai eļļas – vienīgais tauku avots šajā receptē ir veseli Indijas rieksti, turklāt tikai saujiņa no tiem. Sastāvdaļas ir veselīgas, bet garša – lieliska!

Daudzums: četriem makaronu cienītājiem
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes tvaicēšanas un cepšanas laiks un 5 minūtes mērces pagatavošanas laiks.
Grūtības pakāpe: Viegla
Jums būs nepieciešams:

  • 320 g tvaicētu kartupeļu
  • 55 g mērcētu Indijas riekstu
  • 350 g ķirbju biezeņa (pagatavojiet pašu, cepot ķirbi cepeškrāsnī un pēc tam to saberžot, vai arī izmantojiet gatavu ķirbju biezenis).
  • 1 grauzdēta ķiploka daiviņa (nogrieziet galus un cepiet 200 grādos apmēram 30 minūtes ar ādu).
  • 1,5 tējkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa
  • ½ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes muskatrieksta
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • 110 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 400 g garšīgu makaronu bez glutēna
  • Ja jums ir gaišāks ķirbja tonis un vēlaties iegūt dzeltenāku/oranžas nokrāsu, varat pievienot arī nedaudz maltas kurkumas.

Kā pagatavot vegāniskos makaronus ar vegānisko sieru?

Vispirms nomizojiet un nomizojiet apmēram puskilogramu kartupeļu, ievietojiet tos tvaicētājā un tvaicējiet, līdz tie kļūst mīksti. Lai pagatavotu ķirbju biezeni, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomizojiet, notīriet un sagrieziet ķirbi nelielos gabaliņos, izvietojiet tos uz cepšanas paplātes un pievienojiet ķiploka daiviņu ar nogrieztu virsmu. Cep apmēram 25-30 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts. Pēc tam ķirbi ievieto blenderī vai ar blenderi to sablenderē, vajadzības gadījumā pievienojot nedaudz karsta ūdens.

Kad kartupeļi, ķiploku biezeni un ķirbju biezenis ir gatavi, ievietojiet blenderī vajadzīgo daudzumu tvaicētu kartupeļu ar ķirbju biezeni, buljonu, Indijas riekstiem, grauzdētiem ķiplokiem un garšvielām. Ķiplokus uzmanīgi izspiediet no miziņām – cepšana ļaus ķiploka daiviņām mīkstināties. Izspiediet, līdz tiek iegūta vienmērīga zīdaina tekstūra.

Atlieciet mērci uz brīdi malā un pagatavojiet makaronus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Kad makaroni ir gatavi, ielejiet mērci katliņā vai pannā ar augstāku malu un uzkarsējiet. Tad ielej pagatavotos makaronus.

Pasniedziet uzreiz.

PAPILDU KOMENTĀRS