Ar redīsiem salātos droši vien ir saskāries ikviens, taču cepti redīsi nebūt nav tik populāri. Ķeramies pie lietas! Jo šie viegli pagatavojamie redīsi garšo lieliski! Sulīgi, kraukšķīgi, ar maigāku un saldāku garšu. Tas varētu kļūt par jūsu iecienītāko veidu kā ēst redīsus.
Ja nevēlaties slēgt iekšā cepeškrāsni, varat tos pagatavot arī pannā. Vasarā ir īpaši labi, ja tiek gatavoti uz ugunskura. Kāda idille!
Daudzums: neliels cepamais trauks
Pagatavošanas laiks: apmēram 30 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
- 500 g redīsu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 tējkarotes šķidrā medus vai kļavu sīrupa
- 2 tējkarotes sinepju sēklu
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 2 citronu šķēles
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigs timiāns, ja nepieciešams
Sagatavošana:
Nomazgājiet redīsus, lielākos sagrieziet uz pusēm un kopā ar šķēlēs sagrieztiem citroniem ievietojiet cepamajā traukā. Viegli ieziediet redīsus ar eļļu, pievienojot medu, sinepju sēklas, rīvētu ķiploku, sāli un piparus.
Cepiet redīsus 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns un redīsu lieluma), līdz tie joprojām ir nedaudz kraukšķīgi. Ja vēlaties, beigās ieslēdziet cepeškrāsni grila režīmā. Pasniedziet ar svaigu timiānu un baudiet.









