Grauzdēti-cepti kāposti
Ko darīt, ja šogad Ziemassvētku galdā liktu cita veida Ziemassvētku kāpostus, piemēram, kokosriekstu mērcē ceptus kāpostus? Šo recepti vienkārši nedrīkst palaist garām. Pat ja neesat pikantu ēdienu cienītājs. Ja vēlaties, čilli varat izlaist, bet garša joprojām ir brīnišķīga! Cepšana izceļ kāpostu garšas nianses, un kokosriekstu mērce tiem piešķir patīkamu garšu. Ja meklējat ar ko aizvietot klasiskos ceptos kāpostus vai vienkārši vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu un aizraujošu, šo kāpostu recepti noteikti ir vērts izmēģināt!
Daudzums: 3-4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
- 1 vidēja lieluma kāposts (sagriezts 6 sektoros)
- 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas
- ¾ glāzes dārzeņu buljona
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu Umami mērces
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- ½ tējkarotes paprikas pārslu vai sasmalcinātu svaigu čilli (ja vēlaties, čilli varat nelietot).
- 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
- panna + cepeškrāsns trauks
Kā pagatavot ceptus kāpostus?
Vispirms nomazgājiet kāpostus un sagrieziet tos sešās vairāk vai mazāk vienādās daļās. Tad cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kamēr plīts uzkarst, uzkarsē pannā 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas. Kad panna ir karsta, ievietojiet tajā kāpostu gabalus. Cepiet šķēles no katras puses 2-3 minūtes (vai līdz kāposti sāk brūnēt). Ja jums ir mazāka panna, cepiet kāpostus divās partijās, ja nevarat tos visus uzreiz ievietot pannā.
Kad sektori ir apcepušies, izvietojiet tos uz cepšanas paplātes vai cepamajā traukā. Šim nolūkam derēs jebkurš cepeškrāsns trauks ar augstāku malu, kur kāpostu sektori labi ievietojas.
Tad pagatavojiet mērci. Lai to izdarītu, pannā uzkarsē buljonu, kokosriekstu mērci, kokosriekstu cukuru, citrona sulu, ingveru un čilli. Apmēram 3 minūtes kārtīgi samaisiet un pēc tam pārlejiet mērci uz kāpostu šķēlītēm, kas gaida cepeškrāsnī.
Ievietojiet trauku cepeškrāsnī un cepiet kāpostu šķēles 25-30 minūtes, līdz šķidruma daudzums ir samazinājies līdz aptuveni ⅓ no sākotnējā. Pa to laiku kāpostu sektorus neapgrieziet! Kad kāposts ir gatavs, liek to uz šķīvja, pārkaisa ar sakapātu svaigu čili vai zaļumiem un pasniedz ar sev tīkamām piedevām.









