Receptes, Sāļš

Vegānu tzatziki

vegan-tzatziki

Grieķu mērce ar Indijas riekstiem

Jūs apskatāt klasiskās grieķu tzatziki mērces recepti ar pilnvērtīgu pārtikas piedevu. Šī aukstā mērce ir gan atsvaidzinoša, gan garšīga, gan viegla un salīdzinoši veselīga. Lai gan klasiskie tzatziki tiek gatavoti no grieķu jogurta, šī recepte ir 100% pilngraudu un ne grama mazāk aromātiska. Mūsu tzatziki zvaigzne ir gardie Indijas rieksti, kas piešķir mērcei nesalīdzināmi zīdainu tekstūru un kraukšķīgu krēmīgumu. Un, lai gan mērcē ir daudz riekstu, svaigi gurķi un garšaugi padara mērci gaisīgu. Izmēģiniet!

Daudzums: apmēram 490 g mērces
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + laiks riekstu mērcēšanai.
Sarežģītība: Viegls
Lai pagatavotu, jums ir nepieciešams:

  • 150 g Indijas riekstu + ūdens mērcēšanai
  • 50 ml citrona sulas
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 400 g svaigu gurķu, mizoti
  • 20 g svaigu diļļu
  • 35 g zaļo sīpolu
  • 150 ml ūdens (mērcei)
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • melnie pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot tzatziki?

Vispirms samitriniet riekstus. Vislabāk būtu riekstus uz nakti iemērkt aukstā ūdenī. Bet, ja neesat tik pacietīgs un vēlaties uzreiz ķerties pie mērces pagatavošanas, ievietojiet indijas riekstus karstumizturīgā traukā, pārlejiet tos ar karstu ūdeni un mērcējiet 15-20 minūtes.

Kad rieksti ir mīksti (ne gluži mīksti, bet mīkstā pusē), sasmalciniet tos un ievietojiet blenderī vai virtuves kombainā. Izspiediet citrona sulu, pievienojiet svaigu ķiploku un šķipsniņu sāls un visbeidzot pārlejiet ar ūdeni. Pēc tam saputojiet, līdz izveidojas zīdaina mērce. Vajadzības gadījumā pievienojiet vēl garšvielas un mērci ielieciet bļodā, lai tā nostāvētu.

Svaigu gurķi nomazgājiet, nomizojiet un smalki sarīvējiet. Izspiediet lieko ūdeni no rīvēta gurķa un ievietojiet gurķi bļodā ar Indijas riekstu mērci. Turklāt sasmalciniet zaļos sīpolus un dilles un pievienojiet tos mērcei. Sajauciet to visu kopā un uzreiz baudiet!

Leave a Reply