Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Karija sautējums ar kartupeļiem un zirņiem

karrine kartulipada

Pikants karija sautējums ar kartupeļiem un zirņiem.

Ja esat karija cienītājs, tad šī nedaudz atšķirīgā un nedaudz iedomātā karija recepte varētu būt tieši jums! Šī karija pagatavošanas īpatnība ir tā, ka tajā nav kokosriekstu piena, un patiesībā tas ir pilnīgi beztauku ēdiens! Un tradicionālo lēcas un turku zirņu vietā šoreiz karijs ir gatavots no veselīgajiem zaļajiem zirnīšiem, kas ēdienam piešķir patīkamu svaigumu. Garšvielu arī netrūkst. Ne pārāk daudz, bet tomēr jūtami! Sildošais kartupeļu un karija sautējums ir lieliski piemērots vēsiem ziemas vakariem vai kā sātīgas pusdienas līdzi uz darbu vai skolu, jo tas lieliski garšo arī auksts!

Daudzums: Diviem
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Par 45 min: Viegls
Sastāvdaļas:

  • 550 g kubiņos sagrieztu kartupeļu
  • 140 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 35 g sasmalcinātu sīpolu
  • 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • 1 tējkarote maltu garšvielu
  • ½ tējkarotes kajēnas piparu
  • 240 ml ūdens
  • 380 g sasmalcinātu tomātu
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
  • neliela sauja smalki sasmalcināta svaiga kinza + pasniegšanai
  • čilli vai paprikas pārslas (pēc izvēles, dekorēšanai).
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas laima sulas (pasniegšanai).

Kā pagatavot kartupeļu un zirņu sautējumu?

Uzkarsējiet sīpolu pannā (vajadzības gadījumā pievienojiet 1-2 ēdamkarotes ūdens, lai sīpols nepieliptu pie pannas dibena) un vāriet 3-5 minūtes, līdz sīpols kļūst mīksts. Tad pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, karija pulveri, maltu ķimeni, koriandru un kajēnas piparus. Vāra vēl 1-2 minūtes, līdz jūtams patīkams pikants aromāts.

Tad garšvielām pievieno kartupeļu kubiņus, sasmalcinātus tomātus un ūdeni. Izmaisiet līdz viendabīgai masai, pārklājiet katlu ar vāku un uz lēnas uguns vāriet 15-20 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.

Iejauciet medu vai kļavu sīrupu, zirņus un kinzu. Izslēdziet karstumu un ļaujiet sautējumam vēl dažas minūtes uzkarsēties. Pēc tam karija pastu pārlej bļodiņās, pasniedz ar čilli pārslām, koriandra lapām un laima sulu.

Izbaudiet uzreiz!

PAPILDU KOMENTĀRS