Intersticiāls, Magus, Receptes

Kraukšķīgas Ziemassvētku mandeles

Kraukšķīgas Ziemassvētku mandeles ar kanēli

Vai esat kādreiz izmēģinājuši kraukšķīgas Ziemassvētku mandeles ar garšvielām? Tas ir īsts gardums, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus kārumniekus. Tie ir piemēroti arī paslēpšanai dāvanu kastītē vai suši. Ziemassvētku mandeles ir gardas, kraukšķīgas, ar īsto salduma devu, viegli karamelizētas un ar īstu Ziemassvētku garšu. Turklāt to pagatavošana ir pavisam vienkārša – nav sarežģītu sastāvdaļu vai stundu stāvēšanas pie plīts. Izmēģiniet to un izbaudiet veselīgu Ziemassvētku kārumu!

Daudzums: aptuveni 250 g
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 225 g mandeļu
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 2 tējkarotes ūdens
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ piparkūku garšvielas (pēc izvēles, ja nepieciešams)
  • ½ tējkarotes dabīgā vaniļas pulvera (pēc izvēles, ja nepieciešams)

Kā pagatavot kraukšķīgas Ziemassvētku mandeles?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklājiet cepamo paplāti ar cepamo papīru un izklājiet uz tā mandeles. Apgrauzdējiet mandeles cepeškrāsnī 8-12 minūtes (vai līdz sajūtat grauzdētu riekstu smaržu), starpbrīdī mandeles samaisot. Tad izņemiet mandeles no cepeškrāsns un nolieciet malā, lai pagaidītu.

Lielā bļodā samaisiet kokosriekstu cukuru un sāli un atlieciet malā. Nelielā katliņā, katliņā vai mērkastē sajauciet kļavu sīrupu, ūdeni, kokosriekstu eļļu un garšvielas. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samaziniet siltumu un pievienojiet grauzdētas mandeles. Gatavojiet, nepārtraukti maisot, 2-3 minūtes vai līdz šķidruma iztvaikošanai. Noņemiet katlu no uguns un pievienojiet mandeles bļodā ar cukura un sāls maisījumu. Rūpīgi samaisiet, pēc tam izvietojiet mandeles uz auksta cepamā paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru, lai atdzistu.

Siltas mandeles ir mīkstākas, bet, kad tās atdziest, kļūst garšīgi kraukšķīgas.

Leave a Reply