Bagātīgas garšas augu izcelsmes sēņu pastēte!
Vārds pastēte bieži vien vispirms raisa asociācijas ar no dzīvnieku izcelsmes produktiem gatavotu, treknu smēriņu. Bet vai tu kādreiz esi nogaršojis sēņu pastēti? Tā ir patiesi garda smērviela, kas nepaaugstina holesterīna līmeni līdz debesīm, ir viegla kuņģim un bagāta ar labām un vērtīgām sastāvdaļām. Sēņu pastētē gaļas vietā goda vietā ir šampinjoni, ko papildina uzturvielām bagāti pākšaugi. Klāt vēl nedaudz riekstu un dzīvīgas, aromātiskas garšvielas. Arī pagatavošana nebūt nav raķešu zinātne — nomazgā, nomizo, sagriez, apcep un liec blenderī! Tik vienkārši tas ir. Lai tu pats varētu to izmēģināt, dalāmies ar tevi šajā brīnišķīgajā receptē!
Daudzums: trīs līdz četrām personām
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
- 250 g balto vai brūno šampinjonu
- 1 baklažāns
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 bundža (250 g) balto pupiņu vai turku zirņu (ja vēlaties, pākšaugus varat pagatavot paši).
- 35 g valriekstu
- 6 saulē kaltēti tomāti bez eļļas (pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote olīveļļas (pēc izvēles)
- sauja svaigu pētersīļu
- sāls un pipari pēc garšas
Kā pagatavot dārzeņu pastēti?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Kamēr cepeškrāsns uzsilst, sagatavojiet dārzeņus.
Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet sēnes un baklažānu, nomizojiet un sasmalciniet sīpolu un burkānu. Nogrieziet ķiploka daiviņai “cepurīti”. Izkārtojiet dārzeņus uz cepšanas paplātes un starp tiem ievietojiet nenolobītās ķiploka daiviņas.
Dārzeņus cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25-35 minūtes, laiku pa laikam (apmēram ik pēc 15 minūtēm) samaisot. Kad dārzeņi ir mīksti, ievietojiet tos virtuves kombainā un pievienojiet baltās pupiņas vai turku zirņus, garšvielas, svaigus pētersīļus un saspiestas ķiploka daiviņas.
Pēc vēlēšanās pievienojiet saulē kaltētus tomātus. Ja tomāti ir pārāk sausi, lai tos izmantotu, ļaujiet tiem 5-10 minūtes mērcēties karstā ūdenī, lai mīkstinātu tekstūru.
Tad pārtikas pārstrādātājā sajauciet līdz gludai masai.
Izbaudiet pastēti ar visu, kas jums garšo. Piemēram, nobaudiet to ar raudzētu tartara maizi. Pastēte labi uzglabāsies hermētiskā traukā ledusskapī vismaz nedēļu.









