Oficiālais Vimergy izplatītājs Baltijā | Bezmaksas piegāde no 99€ | Ātra piegāde
Sazinieties ar

Mutē kūstoša prosas kūka ar gardu apelsīnu marmelādi

Prosas kūka ar apelsīnu marmelādi

Tavā priekšā ir patiesi gards deserts, kas burtiski kūst mutē. Zeltaina biskvīta pamatne no prosas miltiem, papildināta ar mājās gatavotu apelsīnu marmelādi – protams, bez glutēna, bez rafinēta cukura un pilnībā augu izcelsmes. Patiess garšas baudījums, kas lieliski piemērots rudens-ziemas vakariem un arī Ziemassvētku gaidīšanas laikam. Baudi kopā ar tasi siltas tējas vai liec to svētku galdā – izvēle ir tava! Noteikti pamēģini – ir tā vērts!

 

Daudzums: 8-12 gabaliņi (atkarībā no gabaliņu biezuma).
Pagatavošanas laiks: 15-20 minūtes
Grūtības pakāpe: viegli

Lai pagatavotu prosas kūku, tev nepieciešams

Kūkai:

  • 2 vidēja lieluma banāni
  • 1 glāze prosas miltu (155 g, varat arī samalt prosas putraimus)
  • 1 apelsīna miziņa (rīvēta)
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 1½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dabīgā vaniļas pulvera vai ekstrakta (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote kardamona pulvera (pēc izvēles)

Lai kūku padarītu sulīgāku:

  • ⅓ glāze apelsīnu sulas
  • ⅓ glāze medus

Marmelādei:

 

Kā pagatavot prosas kūku?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj kūku veidni ar cepamo papīru.

Sāciet ar kūkas pagatavošanu. Lai to izdarītu, bļodā samaisiet prosas miltus, kokosriekstu cukuru un cepamo pulveri. Ja vēlaties, pievienojiet vaniļu un kardamonu. Tad pievieno iepriekš saspaidītu banānu, 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa, 1 apelsīna miziņu (sarīvētu). Rūpīgi samaisa un ielej maisījumu ar cepamo papīru izklātā kūkas formā. Liek cepeškrāsnī cept 25 minūtes.

Kamēr kūka gatavojas, pagatavojiet marmelādi. Lai pagatavotu marmelādi, paņem divus veselus apelsīnus, nomizo tos un sagriež mazos gabaliņos (ja pamanāt sēklas, noteikti tās izņemiet). Sagrieztos apelsīnus ievieto nelielā katliņā vai katliņā kopā ar sulu, kas izspiesta no viena apelsīna. Pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa un ½ glāzes kokosriekstu cukura. Maisījumu sajauc līdz gludai masai un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samazini karstumu un ļauj marmelādes maisījumam uz lēnas uguns sabiezēt, ik pa laikam maisot, lai izvairītos no piedegšanas. Noteikti atvēliet nedaudz vairāk laika, jo marmelāde var vārīties aptuveni 45 minūtes.

Kad kūka ir gatava, uzmanīgi ar dakšiņu vai irbuli izduriet mazus caurumiņus kūkā un aplejiet ar apelsīnu sulas un medus maisījumu, lai rezultāts būtu sulīgāks.

Kad marmelāde ir gatava, uzklājiet to uz kūkas. Ļaujiet atdzist un baudiet!

 

*Šis ir oriģinālās receptes Cook me free tulkojums.

 

PAPILDU KOMENTĀRS