Magus, Medicīniskie mediji, Receptes

Karameļu kokosriekstu kūka

Vai zinājāt, ka no zemesriekstiem kopā ar dateļiem var pagatavot patiesi gardu sālītas karameles kārumu? Ja vēl nezināt, tagad ir īstais laiks izmēģināt šo brīnišķīgo kombināciju un pagatavot, piemēram, krēmīgu karameļu kokosriekstu kūku! 😉 Tas neprasa daudz. Svaigi datumi, kokosriekstu krēms, riekstu sviests un izvēlētie rieksti ir viss, kas jums nepieciešams, lai sāktu. Pēc tam, protams, varat izrotāt ar labāko no labākajiem, kas, šķiet, tobrīd ir piemērots kūkai. Vai tie būtu kraukšķīgi zemesrieksti, svaigas ogas vai kas cits. Un, kad kūka būs pagatavota, neaizmirstiet uzaicināt viesus, lai arī viņi varētu baudīt brīnišķīgu cienastu!

Daudzums: 8-10 kūku cienītāji
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + laiks, kas nepieciešams, lai nostādinātu ledusskapī.
Smagums: viegls
Tas prasīs:
Ziemeļiem:

  • 1/3 glāze kokosriekstu pārslu
  • 1/2 tases riekstu pēc izvēles (piemēram, Indijas rieksti un/vai grauzdēti zemesrieksti).
  • 1/3 glāze mandeļu
  • 10-12 svaigi datumi bez kauliņiem
  • 1 ēdamkarote sojas kokosriekstu eļļas
  • 20-24 cm diametra vaļēja apaļa kūku forma.
  • cepamais papīrs

Pildījumam:

  • 2-3 lielākas saujas mīkstu, bez kauliņiem datelīšu (pirms lietošanas datelīšus ieteicams iemērkt uz 30 minūtēm, jo tas tos mīkstina un apstrādes laikā tie iegūst gludāku konsistenci).
  • 200-250 ml kvalitatīva zemesriekstu sviesta bez cukura piedevas (der arī mājās gatavots zemesriekstu sviests ar gramu sāls).
  • 800 ml cietā kokosriekstu krējuma (pirms tam ļaujiet kokosriekstu krējumam nostāvēties ledusskapī un nepievienojiet šķidrumu, kas var būt iepakojuma apakšā).
  • šķipsniņa dabīgās vaniļas, ja nepieciešams.

Kā pagatavot vegānu kokosriekstu kūku?

Ievietojiet visas pamatnes sastāvdaļas virtuves kombainā vai jaudīgā blenderī un pārstrādājiet līdz viendabīgai masai. Pēc tam maisījumu ievietojiet ar cepamo papīru iepriekš izklātas kūkas veidnes apakšā un pēc iespējas vienmērīgāk izspiediet. Tad ielieciet kūkas pamatni ledusskapī, lai tā nostāvētos, un sāciet gatavot pildījumu. Lai pagatavotu pildījumu, virtuves kombainā ieberiet kokosriekstu krēmu, zemesriekstu sviestu, dateles un nedaudz dabīgās vaniļas. Strādājiet, līdz tiek iegūta vienmērīga krēmveida konsistence. Uzlieciet pildījumu uz apakšas un ielieciet kūku saldētavā uz četrām stundām vai uz nakti. Pirms pasniegšanas kūku izņemiet no saldētavas un ļaujiet tai vismaz stundu nostāvēties ledusskapī. Rotājiet ar jebko, kas jums patīk, un baudiet!

Leave a Reply