Receptes, Sāļš

Krēmveida gailenes

Krēmveida gailenes

Kad jūs pēdējo reizi baudījāt risoto? Varbūt jūs par risoto domājat kā par lielu kraukšķīga siera, krējuma un sviesta kaudzi, un tāpēc esat pagājis garām risoto? Jebkurā gadījumā mums ir labas ziņas jums, jo drīzumā dalīsimies ar jums ar īpaši krēmīgas gaileņu mērces recepti, kas ir pilnībā augu izcelsmes un daudz draudzīgāka organismam! Tikai tīra augu enerģija un gardas gailenes, kas kā cimds iederas risoto.

Daudzums: vienam līdz diviem
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 120 g risoto rīsu (ja vēlaties, varat izmantot arī brūnos rīsus) *
  • 200 g gaileņu (svaigas vai saldētas)
  • 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas
  • 1spl pilnpiena kokosriekstu piena
  • 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols
  • 2 lielākas ķiploka daiviņas
  • 500-600 ml dārzeņu buljona (izmantojiet gatavu buljonu vai pagatavojiet savu)
  • melnie pipari, jūras sāls, svaigas pētersīļi vai timiāns pēc garšas.
  • 1 vidēja lieluma katls risoto
  • panna gailenēm
  • mazāks katls/karote buljona sālījuma sildīšanai

Kā pagatavot gaileņu spiedi?

Nomizojiet un sasmalciniet sīpolu un ķiploku un uzkarsējiet buljonu. Tad uzkarsējiet pannā 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas un ievietojiet tajā pusi sīpolu un ķiploku (izmantojiet vidēji karstu pannu). Pāris minūtes apbrūnini un pievieno rīsus. Rūpīgi maisiet 1-2 minūtes un pēc tam pievienojiet buljonu (pa 1 ēdamkarotei). Maisiet, līdz buljons ir iesūcies rīsos, tad lēnām pievienojiet vēl buljonu (pa 1 ēdamkarotei, līdz buljons beidzas; pēc vajadzības pievienojiet vēl buljonu tikai tad, kad tas ir iztvaikojis). Kamēr risoto burbuļo, citā pannā uzkarsē 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas un apbrūnini sasmalcinātās gailenes ar atlikušo smalki sagriezto sīpolu un ķiploku. Kad sēnes sāk vārīties, pievienojiet pusi ēdamkarotes buljona, 1 ēdamkaroti kokosriekstu piena, samaisiet, izslēdziet karstumu un ļaujiet dažas minūtes nostāvēties. Kad buljons būs beidzies un rīsi gandrīz gatavi, sajauciet gaileņu maisījumu ar rīsiem, pievienojiet sāli, piparus un sasmalcinātu timiānu. Pirms pasniegšanas pannu pārklājiet ar vāku un atstājiet 2-3 minūtes nostāvēties zem vāka.

* Izmantojot brūnos rīsus, process ir ātrāks un var izmantot mazāk buljona.

Leave a Reply