Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Kraukšķīgas kartupeļu nūdeles

kartuliampsud

Patīkami kraukšķīgs kartupeļu pankūkas bez taukiem

Vai jums kādreiz rodas sajūta, ka gribas iebāzt kaut ko garšīgu sev vaigā? Šī sajūta mums ir ļoti labi pazīstama. Šie kartupeļu pelmeņi, ar kuru recepti mēs jūs iepazīstināsim, lieliski apmierinās šo vēlmi. Taču tas ir arī veselīgs un bez pievienotiem taukiem. To ir arī viegli pagatavot, un sastāvdaļas ir tieši tādas, kādas jums, visticamāk, ir pa rokai mājās.

Daudzums: Diviem
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Par 45 min: Viegls
Viegli pagatavot:

  • 600 g mizotu kartupeļu
  • 35 g kartupeļu cietes
  • ½ tējkarotes žāvēta rozmarīna
  • ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ¼ tējkarotes maltas kurkumas
  • ¼ tējkarotes paprikas pulvera
  • šķipsniņa melno piparu
  • 1 tējkarote jūras sāls (vai pievienojiet vairāk pēc garšas)

Kā pagatavot kartupeļu mizas?

Nomazgājiet, nomizojiet un tvaicējiet kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Kad kartupeļi ir gatavi, ļaujiet tiem brīdi atdzist un pēc tam ievietojiet tos vidēji lielā traukā. Kartupeļus sasmalciniet ar kartupeļu maļamo mašīnu. Tad pievienojiet cieti un garšvielas un mīciet ar rokām, līdz iegūstiet vairāk vai mazāk viendabīgu “mīklu”.

Tad no maisījuma ar rokām izveidojiet mazas bumbiņas (apmēram 1 ēdamkarote maisījuma uz vienu bumbiņu) un izlieciet bumbiņas uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar dakšiņu uzmanīgi saplacini bumbiņas.

Cepiet kartupeļu jēriņus iepriekš 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini brūni. Izbaudiet ar savu mīļāko!

Leave a Reply