Lēcu rulete no augu valsts produktiem
Jūs, iespējams, jau no bērnības atceraties šādu klasisko ruleti. Bet vai zinājāt, ka varat pagatavot arī pilngraudu miltu ēdienu bez pievienotiem taukiem? Tā tiešām ir! Lēcas ir nepārspējami pākšaugi, kas bagāti ar barības vielām. Tie ir uzturvielām bagāti un veselīgi, bet ar zemu tauku saturu. Kombinējot lēcas ar dažādiem garšaugiem un dārzeņiem, jūs iegūstat nepārspējamu garšu kombināciju, kas ir ideāli piemērota arī ruletes pagatavošanai. Zaļajām un brūnajām lēcām ir spēcīgāka konsistence, un tās palīdz mīklai labi turēties kopā. Lēcu rulete ir arī veselīga un pilnvērtīga alternatīva svētku galdam. Izmēģiniet to paši!
Daudzums: 6-8 porcijas
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 1 stunda un 15 minūtes + laiks atdzišanai.
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
Lēcu ruletei:
- 1½ tases (300 g) brūno vai zaļo lēcu
- 4 tases (950 ml) augļu buljona
- 2 lauru lapas
- 1 liels sīpols, sagriezts mazos kubiņos
- 2 vidēji lieli burkāni, sagriezti mazos kubiņos
- 400 g šampinjonu, sagriezti šķēlēs
- 1 glāze (90 g) auzu pārslu bez lipekļa
- 4 svaigas ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
- 1 tējkarote malta paprikas pulvera
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote žāvēta oregano
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1 tējkarote jūras sāls
- sauja zaļumu (pasniegšanai)
Glazūrai:
- 4½ ēd.k. (65 g) tomātu pastas
- 2 ēd.k. kļavu sīrupa
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote ūdens
- ½ tējkarotes ķiploku pulvera
- ½ tējkarotes sīpolu pulvera
- ¼ tējkarotes jūras sāls
Kā pagatavot lēcu ruleti?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C un izklāj maizes formu ar cepamo papīru.
(Ja izmanto silikona formu, cepamo papīru lietot nav nepieciešams.)
Tad noskalojiet lēcas zem tekoša ūdens un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai kopā ar buljonu un lauru lapām. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu un vāra 15-20 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas, bet saglabā savu formu.
Kamēr lēcas vārās, sagatavojiet dārzeņus. Lai to izdarītu, pannā ar nelielu daudzumu ūdens sautējiet sasmalcinātu sīpolu, burkānu un sēnes. Kad dārzeņi ir nogatavojušies, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, kaltētus garšaugus un jūras sāli. Gatavojiet vēl 1-2 minūtes. Izslēdziet karstumu un dārzeņu maisījumu atlieciet malā.
Kad lēcas ir gatavas, nokāš lieko ūdeni, ja nepieciešams, un izņemiet lauru lapas, un ieberiet lēcas virtuves kombainā. Pievienojiet dārzeņu maisījumu un auzu pārslas lēcām. Sajauciet maisījumu ar mikseri, līdz tas kļūst vienmērīgs, bet ne pilnībā – lai saglabātos nedaudz tekstūras. Apstrādā maisījumu ar mikseri līdz izveidojas viendabīga masa, bet lēcas un dārzeņu gabaliņi ir redzami – nav jāveido biezenis. Kad maisījums ir gatavs, ielej to iepriekš ar cepamo papīru izklātā maizes formā (vai silikona formā) un vienmērīgi izlīdzina.
Nelielā bļodiņā sajauc kopā tomātu pastu, kļavu sīrupu, citronu sulu, ūdeni un garšvielas un uzmanīgi pārklāj lēcu ruleti ar glazūru. Pēc tam ievietojiet cepeškrāsnī un cepiet 45-50 minūtes 190 grādu temperatūrā. Pirms sagriešanas ļaujiet ruletei atdzist 10-15 minūtes, pēc tam pēc vēlēšanās dekorējiet un pasniedziet.
Padoms: Lēcu ruletei lieliski der arī citas dārzeņu piedevas, piemēram, selerija, paprika, kāposti vai rīvēts ķirbis. Eksperimentē un atrodi savu iecienītāko kombināciju!









