Magus, Receptes

Veselīga ābolu kūka bez glutēna

gluteenivaba õunakook

Klasiskā ābolu kūka uz auzu bāzes

Ābolu kūka ar tradicionālo cep ar veselīgu vērpjot, kas nav sliktāks par nostalģisku ābolu kūku! Bezglutēna auzu pārslas kā pamats, pārklātas ar bagātīgu ābolu-cinnamona kārtu. Saldi smaržojoši, bet bez rafinēta cukura un joprojām pilngraudu. Ja rudens vakaros vēlaties sildošu kārumu, šī kūka ir tieši jums!

Daudzums: 10-12 kūkas
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
40 gabaliņiem mīklas: 40 gabaliņi Light
Lai sagatavotu, jums būs nepieciešams:
Pagatavošanai: Mīklai: 40 gab:

  • 2 tasītes auzu pārslu bez lipekļa (180 g)
  • 3,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 20 ml svaigi spiestas citrona sulas (½ citrona)
  • 140 ml mandeļu piena
  • 2 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 110 g nogatavojušos banānu (1 vidēji liels banāns).

Vākam:

  • 530 g ābolu (3 lieli āboli)
  • 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 8 ēdamk ūdens (sautēšanai)
  • 2 tējkarotes kanēļa

pagatavot ābolu pīrāgu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo paplāti vai kūku veidni ar cepamo papīru. Sāciet ar vāka sagatavošanu. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sagrieziet ābolus un ievietojiet tos katliņā vai mazākā katliņā. Pievienojiet ūdeni, kļavu sīrupu un kanēli. Vāra uz vidējas uguns 10-15 minūtes, līdz āboli kļūst mīksti, karameļkrāsas un liekais ūdens ir iztvaikojis.

Pēc tam sagatavojiet mīklu. Lai to izdarītu, vispirms bļodā samaisiet auzu pārslas ar cepamo pulveri. Tad pievieno citrona sulu, banānu un ielej mandeļu pienu un kļavu sīrupu. Notīriet ar blenderi līdz gludai masai. Visas sastāvdaļas var arī sajaukt blenderī vai virtuves kombainā.

Ielieciet mīklu uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, vai izvēlētajā kūkas veidnē un izlīdziniet aptuveni 0,5-1 cm biezu pamatni. Šo kūku varat cept jebkurā formā – varat izmantot apaļu vai kvadrātveida kūku veidni, un jūs pat varat izklāt kūku mīklu aplī uz lielas, ar cepamo papīru izklātas cepamās paplātes vidū. Apakšā uzklājiet ābolu maisījumu un cepiet kūku 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.

Ļauj kūkai nedaudz atdzist un izbaudi!

Leave a Reply