Vai zinājāt, ka meža mellenes ir viens no spēcīgākajiem ārstnieciskajiem līdzekļiem uz zemes, kas satur desmitiem antioksidantu, uzlabo gremošanu un efektīvi atbalsta aknu darbību? Savvaļas mellenes ir īsts pašmāju superprodukts, un papildus to brīnišķīgajām ārstnieciskajām īpašībām šīs mazās tumši violetās ogas, protams, ir arī lieliskas garšas ziņā – tās var iebērt tieši mutē vai pievienot kokteiļiem, ievārījumiem vai pat putrām. Un kas gan var būt labāks, kā sākt nedēļas nogales rītu ar sildošu brokastu pudiņu, kas pilns ar dziedinošu ogu medu!
Daudzums : vienam
Pagatavošanas laiks : 15 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:
- 1 glāze (aptuveni 240 ml) auzu pārslu vai prosa.
- 450 ml ūdens (ja nepieciešams, pievienojiet vairāk šķidruma)
- ½ tējkarotes kanēļa
- 1-2 ēdamkarotes dabīgā kļavu sīrupa (pēc garšas)
- puse glāzes meža melleņu (svaigu vai saldētu)
- kultivētas vai savvaļas mellenes dekorēšanai (pēc izvēles).
Kā pagatavot melleņu pīrāgu?
Ielej katlā ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad pievienojiet auzu pārslas vai prosu un samaziniet karstumu. Katliņu vāriet uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, apmēram 10 līdz 15 minūtes, līdz pārslas kļūst mīkstas un putra iegūst krēmīgu konsistenci. Tad putru pievieno kanēli un kļavu sīrupu un iemaisa mellenes. Aizveriet katlu ar vāku un ļaujiet putrai dažas minūtes nostāvēties, lai tā pievienotu garšvielas. Pasniedziet ar mellenēm un kļavu sīrupu, ja vēlaties. Izbaudiet!
P.S. Meža melleņu vietā varat izmēģināt arī liofilizētu meža melleņu pulveri.