Magus

Gaisīgas auzu pankūkas

Grūti iedomāties svētdienas rītus bez pankūkām, vai ne? Un jums tas nemaz nav jādara, jo kas gan var būt labāks par veģetāru pankūku bez rafinēta cukura un glutēna, kas garšo tā, it kā to būtu gatavojusi vecmāmiņa. Melleņu mērce joprojām ir īpaši laba! Lai padarītu jūsu svētdienas (vai jebkuras citas dienas) rītu (vai pusdienas, vai vakariņas) mazliet īpašāku nekā parasti, mēs dalāmies ar gardu veselīgu pankūku recepti!

Daudzums : vienam
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

Melleņu mērcei:

  • 100 g meža melleņu (svaigas vai saldētas)
  • 1-2spl kļavu sīrupa
  • 1 tējkarotemaranta miltu (pēc izvēles, palīdz izveidot “kisselli” konsistenci).
  • 1-2spl ūdens, ja nepieciešams

Kā pagatavot vegānu pankūkas?

Pankūkām: Samaisiet banānu, auzu pārslas, citrona sulu, mandeļu pienu, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, izmantojot virtuves kombainu, blenderi vai šļūcēju. Mīklas masa būs daudz biezāka nekā klasiskā pankūku mīkla, bet neuztraucieties, tā tam ir jābūt! 😉 Bieza mīkla ir būtiska, lai rezultāts būtu pūkains. Uzmanīgi iemaisiet 1/3 glāzes meža melleņu.

Uzkarsē pannu ar nelīpošu pārklājumu un ar karoti uz karstās pannas liek mazas pankūkas. Ja nepieciešams, samaziniet siltumu un vāriet dažas minūtes, lai nepieliptu. Kad uz virsmas sāk veidoties mazi burbuļi, apvērsiet pankūku un 1-2 minūtes cepiet otru pusi.

Melleņu mērcei: Ja nepieciešams, ieberiet mellenes katliņā un pievienojiet 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uzkarsē, līdz ogas sāk mīkstināties. Pēc tam pievieno niedru miltus un kļavu sīrupu, ja nepieciešams. Vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sāk sabiezēt. Pēc tam izslēdziet karstumu un atstājiet zem vāka vēl uz dažām minūtēm. Pasniedziet ar pankūkām!

Leave a Reply