Intersticiāls

Grauzdēti aunazirņi

Grauzdēti aunazirņi – lieliska alternatīva čipsiem

Grauzdēti aunazirņi garšo lieliski un ir lieliska alternatīva tradicionālajiem čipsiem vai popkornam. Auna zirņi ir bagāti ar augu olbaltumvielām, 100% nesatur lipekli un tiem ir ļoti patīkama tekstūra, ko var izmēģināt dažādos aizraujošos ēdienos. Grauzdētus aunazirņus var ēst kā uzkodu vai pievienot salātiem vai zupām grauzdiņu vietā. Ir arī daudz garšu variantu – izmēģiniet un atrodiet savu iecienītāko kombināciju!

Daudzums: diviem līdz trim
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes (ja izmantojat konservētus vai iepriekš vārītus aunazirņus).
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 480 g aunazirņu (vārītu vai konservētu)
  • 1spl olīveļļas (pēc izvēles)
  • jūras sāls vai Himalaju sāls pēc garšas
  • čilli pārslas (pēc izvēles)
  • sīpolu pulveris (pēc izvēles)
  • paprika (pēc izvēles)
  • cepamais papīrs
  • cepeškrāsns plāksne

Kā pagatavot grauzdētus aunazirņus?

Pārklājiet cepamo paplāti ar cepamo papīru un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tad pāriet pie aunazirņiem. Ja izmantojat konservētus aunazirņus, pirms lietošanas tos noskalojiet zem tekoša ūdens. Tomēr, ja vēlaties gatavot aunazirņus paši, iemērciet kaltētus aunazirņus ūdenī uz 12 stundām un pēc tam vāriet vēl 20-30 minūtes, pirms liekat tos cepeškrāsnī. Kad zirņi ir nomazgāti/blanšēti, izklājiet tos uz cepamā papīrā izklāta paplātes, pievienojiet ēdamkaroti olīveļļas un garšvielas un samaisiet, lai vairāk vai mazāk visi zirņi būtu pārklāti ar garšvielām. Pēc tam cepeškrāsnī cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep austiņu 15-20 minūtes.

Izbaudiet uzreiz!

Ko vēl var pagatavot no aunazirņiem?

Skatiet vairāk 100% augu izcelsmes recepšu mūsu tiešsaistes recepšu grāmatā.

Leave a Reply