Sāļš, Sāļš

Maizē ceptie ziedkāposti

Maizē ceptie ziedkāposti ar pikantu tomātu mērci

Vai zinājāt, ka Āzijas ceptos ziedkāpostus (jeb kraukšķīgus ziedkāpostus) var baudīt arī bez glutēna un bez alus? Tieši šeit noder aunazirņu milti, kas lieliski sader ar veselīgiem ziedkāpostiem! Pievienojiet viegli saldskābo tomātu mērci, un jums ir garšīgi barojošs amps! Izbaudiet kā uzkodu vai pasniedziet ar jebko, kas jums garšo!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

Ziedkāpostiem:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposti
  • 210 g aunazirņu miltu
  • 180-200 ml istabas silta ūdens vai augu piena (pēc vajadzības vairāk/mazāk)
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote sāls (Himalaju sāls ir labs piemērs)
  • Zaļie sīpoli dekorēšanai
  • cepamais papīrs
  • cepeškrāsns plāksne

Tomātu mērcei:

  • 400 g dabīgas nearomatizētas tomātu mērces
  • 1-2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1-2 tējkarotes kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • 1/2 tējkarotes čilli pārslu (ja vēlaties pikantāku, varat pievienot vairāk!)
  • citronu sula, sāls un pipari pēc garšas
  • kokosriekstu aminosu (kokosriekstu aminosu) mērce pēc garšas, ja nepieciešams.

Kā pagatavot ceptus ziedkāpostus?

Nomazgājiet un sagrieziet ziedkāpostus mazos ziedkāpostos. Tad bļodā samaisiet kopā aunazirņu miltus, garšvielas un ūdeni. Mīklas maisīšanai ir ērti izmantot putukrāsni, taču var izmantot arī karoti. Mīklai jābūt pēc iespējas biezākai, lai tā noturētos uz ziedpumpuriem. Ja jums šķiet, ka mīklas konsistence ir pārāk šķidra vai pārāk bieza, pēc vajadzības pievienojiet vēl nedaudz miltu vai ūdens/piena. Kad mīkla ir ieguvusi vajadzīgo konsistenci, ieberiet ziedkāpostu ziedkāpostu puķupodus mīklas maisījumā, vienmērīgi samaisiet tos ar rokām un pēc tam izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cauliflower cep 180 grādos 35 minūtes, līdz ziedkāposti kļūst zeltaini brūni. Kamēr ziedkāposti gatavojas, pagatavojiet mērci. Lai pagatavotu mērci, pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno tomātu mērci, ķiploku pulveri, čilli pārslas, citronu sulu, kļavu sīrupu, sāli, piparus un kokosriekstu amino mērci, ja nepieciešams, un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samazini siltumu un vārīsi vēl dažas minūtes, un atdzesē.

Pasniedziet apceptus ziedkāpostus ar tomātu mērci un pārkaisiet ar sasmalcinātu zaļo sīpolu. Ja vēlaties, varat arī sajaukt ziedkāpostu ziedkāpostu ziedus ar tomātu mērci, viegli apcept tos pannā un pasniegt ar rīsiem vai rīsu nūdelēm – patiesi garšīgs (un, ja esat Āzijas virtuves cienītājs, arī nostalģisks) komforta ēdiens!

Varat pagatavot arī ceptas ziedkāpostu mērces.

Skatiet vairāk 100% augu izcelsmes recepšu mūsu tiešsaistes recepšu grāmatā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *