Auzu biezputra ar kļavu sīrupu un ogām
Kļavu sīrups lieliski sader ar auzu pārslu putru, bet kraukšķīgie rieksti piešķir papildu tekstūru un uzmundrinājumu. Vai esat mēģinājis? Kļavu sīrups tiek uzskatīts arī par vienu no veselīgākajiem saldinātājiem pasaulē, jo šis dabīgais sīrups ir bagāts ar īpaši veselīgiem antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, kas nodrošina organismu ar daudzpusīgu aizsardzību pret dažādām slimībām! Turklāt kļavu sīrups ir tik garšīgs, ka dažreiz to ir grūti savaldīt (oops!)!
Daudzums : vienam
Pagatavošanas laiks : 15 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:
- 80g auzu pārslas bez lipekļa
- 450 ml ūdens vai nesaldināta mandeļu piena (sākumā pielej nedaudz mazāk, pēc vajadzības – vairāk).
- šķipsniņa jūras sāls
- 1-2spl kļavu sīrupi
- saujiņa ogu pēc jūsu izvēles (piemēram, svaigas avenes).
- neliela sauja riekstu (piemēram, valriekstu vai pekanriekstu).
Kā pagatavot gardu auzu biezputru?
Nelielā katliņā vai katliņā ielej ūdeni vai mandeļu pienu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam nedaudz samazini siltumu un pievieno katlam. bezglutēna auzu pārslas. Vāra pārslas, līdz putra iegūst krēmveida konsistenci (apmēram 10-15 minūtes).
Pēc tam izslēdziet karstumu, pieberiet putru ar šķipsniņu jūras sāls un pirms pasniegšanas ļaujiet tai dažas minūtes nostāvēties zem vāka. Pasniedziet putru ar kļavu sīrupu , ogām un riekstiem.
Bet, lai padarītu veselīgu gatavošanu vēl vieglāku un ērtāku, mēs esam pievienojuši mūsu tiešsaistes veikalam dažus bioloģiski audzētus pārtikas produktus.
Tāpēc mūsu tiešsaistes veikalā tagad varat atrast gan organisko Kanādas kļavu sīrupu, gan organiskos bezglutēna auzu pārslas! Lai iegādātos kļavu sīrupu no silīcija mākoņa šeit , auzu pārslas gaida tevi šeit ! Priecājieties eksperimentēt!
Jautri eksperimentējiet!