Receptes, Sāļš

Lēcu boloņase ar cukini nūdelēm

Šī pilngraudu bolonēze ir garšīgs un barojošs ēdiens, kurā nav neveselīgu pārtikas produktu, bet no kura mēle tomēr slīkst. Šajā receptē mēs pasniedzam lēcas bolonēzi ar cukini nūdelēm, kas pilnas ar vitamīniem un minerālvielām. Taču papildus cukini nūdelēm šī bolonēze lieliski sader arī ar jebkuriem bezglutēna makaroniem, kvinoju, kartupeļiem vai jebkuru citu jums tīkamu piedevu, pat ja tā ir tikai zaļie salāti.

Daudzums : 4-5
Nopietnība: vidēja
Pagatavošanas laiks : aptuveni 45 min.

  • 200 g zaļo lēcu
  • 100 g burkānu
  • 60 g selerijas
  • 80 g sīpolu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 600 g sasmalcinātu tomātu
  • 400 ml MM ārstnieciskā buljona
  • 2 ēdamkarotes koncentrētas tomātu pastas
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • puse saujas svaiga bazilika
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote ledus kubiņa ārstnieciskā buljona / 1 ēdamkarote eļļas / 1 ēdamkarote ūdens
  • Viena cukini, kas ar mandolīnu vai spiralizatoru sagriezta nūdelēs.
  • Nedaudz rīvētu Brazīlijas riekstu (pēc vēlēšanās).

Kā izgatavot objektīvu bolognes?

Katla apakšdaļā uzmanīgi uzkarsējiet ūdeni, buljonu un eļļu. Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu un seleriju, rīvētu burkānu un smalki sagrieztu ķiploku. Maisījumu karsē apmēram 3 minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Kad cepat ar ūdeni vai buljonu, vajadzības gadījumā samaziniet temperatūru vai pievienojiet vairāk ūdens.

Pievienojiet iepriekš noskalotas lēcas, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, buljonu, lauru lapu, raudeni, sāli un piparus. Uz brīdi visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet siltumu un vāriet zem vāka apmēram 30 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas.

Pievienojiet sasmalcinātu svaigu baziliku un pasniedziet ar cukini nūdelēm. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar rīvētu Brazīlijas riekstu drupatām.

Leave a Reply