Intersticiāls, Receptes, Sāļš, Veselība

Spinātu rapsi bez lipekļa

Droši vien visi esam dzirdējuši par bezglutēna iesaiņojumiem, bet kā ir ar spinātu iesaiņojumiem? Šis zaļais skaistums ne tikai izskatās pievilcīgi košs, bet arī garšo garšīgi. Vissvarīgākais ir tas, ka tā sniedz vērtību gan jūsu prātam, gan ķermenim. Tā ir diezgan universāla recepte, ko ir viegli pagatavot, piemēram, nelielu pankūku versijā, kas ir ērta, lai nākamajās dienās uzkodas būtu siltas vai aukstas. Ņemiet to līdzi garajos braucienos ar automašīnu, piknikos, uz darbu vai skolu kopā ar bērniem utt.

Daudzums: 3 gab.
Smagums: viegls
Pagatavošanas laiks: apmēram pusstunda pasīvā + 10 min aktīvā.

Pasniedziet ar jebko, ko vēlaties, piemēram, biešu humusu, gurķi, redīsiem, tomātiem, zaļajiem salātiem, kāpostiem utt.

Spinātu lamatas sagatavošana:

Sajauc kopā augu pienu un auzu pārslas un ļauj maisījumam nostāvēties pusstundu. Tad sablenderēto maisījumu, spinātus, sāli un ķiploku pulveri samaisa līdz gludai mīklai.

Uzkarsē nelielu daudzumu eļļas pannā, uz tās ielieciet mīklu un ar karoti to izlīdziniet, lai veidotos apmēram 18 cm diametra mīklas apvalks. Varat izmēģināt arī versiju bez eļļas – jums būs nepieciešama laba panna ar nelīpošu virs mu un nedaudz zemāka temperatūra. Arī aptinumu pagatavošana aizņem nedaudz vairāk laika.

Katrā pusē cepiet krekerus apmēram 3-4 minūtes, bet bez eļļas – 5-6 minūtes. Pievienojiet sev vēlamo papildinājumu, sarullēiet un izbaudiet gardu kārumu.

Leave a Reply