Receptes, Sāļš

Rudzupuķu sāls

Pavasarī, kad ir sācies kārveņu laiks, daudzi kārveņu cienītāji domā, kā saglabāt kārveņus? Par laimi, burkāni diezgan labi uzglabājas ledusskapī, un, smalki sagriezti, tos var uzglabāt saldētavā līdz nākamajam pavasarim.

Tomēr ir vēl viens veids, kā saglabāt rožkokus, proti, pagatavot rožkoka sāli. Šādā veidā pat aukstos un tumšos rudens vakaros ar garšu palīdzību jūs varat atsaukt atmiņā pavasari. Droši vien nav pikanta ēdiena, ko nevarētu garšināt ar burkānu sāli – viegli pārveidojiet zupas, sacepumus, makaronus, maizītes, ceptus ēdienus, ceptus kartupeļus, mērces un salātus par gardēžu gardumiem.

Ja vēlaties, pievienojiet rudzupuķēm citus garšaugus, lai iegūtu īpaši greznu garšaugu sāli.

Laiks: 5 min
Smagums: viegls
Daudzums: aptuveni 400 g

  • 400 g (rupja) jūras sāls
  • 100 g karulauku

Kā pagatavot rožskābenes sāli?

Sagrieziet burkānus mazākos gabaliņos. Ziedkāpostus un sāli ievietojiet virtuves kombainā vai blenderī un sablenderējiet līdz viendabīgai konsistencei. Novietojiet kārklu sāli uz cepamā paplātes un atstājiet nožūt siltā vietā. Žāvēšanai var izmantot arī dehidratoru vai cepeškrāsni. Ja žāvējat cepeškrāsnī, iestatiet cepeškrāsni uz 30 grādiem un atstājiet cepeškrāsns durvis nedaudz atvērtas.

Pilnībā izžāvējiet sāli un uzglabājiet to noslēgtā traukā prom no tiešas gaismas.

Leave a Reply