Receptes, Sāļš

Zirņu un sparģeļu biezeņa zupa

Pavasaris nes līdzi daudz bagātību, un viena no tām ir nesalīdzināmi sparģeļi. Atzīmēsim šo brīnišķīgo augli ar zaļo biezeni, kurā sparģeļu svaigais riekstu garšainums un zirņu saldums dejos roku rokā. Lieliski! Un kāds prieks, ka tas ir tas trauks ar atsvaidzinošu zaļumu, vai ne?

Daudzums: aptuveni 4 gab.
Laiks : aptuveni 30 min.
Nopietnība: vidēja

  • 450 g sparģeļu (galīgais svars)
  • 450 g (atkausētu) zirņu
  • 150 g porrut
  • 1 litrs telpā mērcēta ārstnieciskā buljona
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 maza citrona sula
  • 130 ml augu piena vai kokosriekstu krējuma
  • Sāls un pipari pēc garšas

Kā pagatavot zirņu un sparģeļu biezeni?

Uzkarsē sasmalcinātus puravus un ķiplokus dažas minūtes uzkarsē katla apakšā ar nedaudz ūdens. Tad pievienojiet sasmalcinātus sparģeļus (PIEZĪME: ja sparģeļu gali ir kokaini, tos nogrieziet, bet galīgais svars ir 450 g) un karsējiet vēl 5 minūtes. Pievienojiet siltu buljonu, augu pienu un zirņus un vāriet apmēram 8-10 minūtes, līdz sparģeļi kļūst mīksti. Pievienojiet citrona sulu, sāli un piparus un blenderējiet ar putukrāsni, līdz izveidojas viendabīga un gluda masa. Ja izmantojat blenderi, pirms blenderēšanas ļaujiet zupai nedaudz atdzist. Ja vēlaties, pasniedzot ēdienu, pievienojiet kokosriekstu krējumu vai indiešu riekstu mērci.

Pasniedziet un baudiet!

Leave a Reply