Gards, mājās gatavots turku zirņu pīrāgs ar dārzeņiem
Tikko izcepts pīrāgs ir ideāli piemērots tumšiem, vēsiem vakariem, vai ne? Lai jūs varētu baudīt veselīgas uzkodas bez glutēna un liekajiem taukiem, mēs dalāmies ar jums ar gardu turku zirņu kīša recepti, bagātu ar dārzeņiem un dabīga spēka! Var teikt tikai jāsajauc – un pīrāgs jau ir gatavs baudīšanai!
Daudzums: 6-8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes (ieskaitot sagatavošanas laiku)
Grūtības pakāpe: viegli
Tev nepieciešams:
- 360 g svaigu brokoļu ziedkopu
- 2-3 vidēja lieluma sarkanie sīpoli (smalki sagriezti).
- 500 g ķiršu tomātu (sagrieztu uz pusēm)
- 4 ēdk. svaigi spiestas citronu sulas
- 2 tējkarotes jūras sāls vai Himalaju sāls
- pipari pēc garšas
- 2 tējkarotes žāvētu garšaugu pēc izvēles (piemēram, oregano, timiāns).
- 6-8 ķiploka daiviņas
- 370 g turku zirņu miltu
- 470 ml ūdens
- cepeškrāsns trauks un cepamais papīrs
Kā pagatavot turku zirņu pīrāgu?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo dārzeņus. Lai to izdarītu, sagrieziet vai sasmalciniet brokoļus mazos gabaliņos, pārgrieziet ķiršu tomātus uz pusēm, nomizojiet un sasmalciniet sīpolu. Visus dārzeņus izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Pievienojiet nelobītas ķiploku daiviņas (ķiplokus nomizojiet pēc cepšanas!) un ievietojiet šķīvi cepeškrāsnī. Dārzeņus cep 15-20 minūtes. Tad izņemiet dārzeņus no cepeškrāsns un uz brīdi atlieciet malā, lai sagatavotu mīklu. Šim nolūkam blenderī pievienojiet ūdeni, aunazirņu miltus, garšvielas, citrona sulu un nomizotus grauzdētus ķiplokus. Izstrādājiet mīklas maisījumu, līdz tas kļūst gluds.
Kā pēdējo soli ceptos dārzeņus no cepšanas paplātes pārceliet uz lielāku bļodu un pārlejiet tos ar mīklas maisījumu. Rūpīgi samaisiet un ielejiet cepamajā traukā. Ievietojiet trauku cepeškrāsnī un cepiet 15-20 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Ļaujiet nedaudz atdzist, sagrieziet šķēlēs un baudiet!
P.S. Jūs varat pagatavot arī mazus pīrādziņus, ielejot maisījumu formiņās!

Receptes iedvesmas avots: medicīnas medijs









