Pikants sarkano lēcu karijs ar ziedkāpostu rīsiem
Ja jums patīk indiešu pikanti ēdieni, šī sarkanās lēcas karija recepte varētu būt tieši jums. Karri garam masala garšvielu maisījums piešķir indiešu garšvielu garšu, un, ja esat garšvielu cienītājs, šis noteikti ir domāts jums! Atsvaidzinošs karijs ar viegliem ziedkāpostu rīsiem ir īsts komforta ēdiens, kas baro gan ķermeni, gan dvēseli. Par laimi, pagatavošana nav nekāda raķešu zinātne, un šo sildošo ēdienu ir viegli pagatavot, un tas ir ideāli piemērots baudīšanai nedēļas vakarā.
Daudzums: 3 – 4 karija cienītāji
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Nopietnība: vidēja
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
- 1 ēdamkarote olīveļļas (pēc izvēles, ja vēlaties, varat izmantot arī ūdeni). Tomēr, iespējams, ka ūdens būs nepieciešams nedaudz vairāk nekā 1 ēdamkarote, tāpēc pievienojiet pēc vajadzības, lai sīpoli un ķiploki nesadegtu).
- 1 lauru lapa
- 1 ēdamkarote garšvielu ķimenes
- 1 vidēji liels sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 cm garš ingvera gabaliņš
- 1 čilli vistas gaļa
- ½ tējkarotes malta koriandra
- 1 tējkarote garam masala (piemēram, SEDA , pārliecinieties, ka garšvielu maisījumā nav cietes, cukura vai citu nevajadzīgu piedevu).
- ½ tējkarotes kurkuma
- 400 g sasmalcinātu tomātu
- 500-600 ml dārzeņu buljona (pēc vajadzības pievienojiet vairāk/mazāk)
- 190 g sarkano lēcu
- 200 ml kokosriekstu krējuma (ja vēlaties vieglāku variantu, varat ievērojami samazināt kokosriekstu krējuma daudzumu vai arī vispār to izlaist).
- ½ laima sulas (svaigi spiestas)
- jūras sāls un pipari (pēc garšas)
- sauja svaiga koriandra
- 1 lielāka ziedkāposta galva
Kā pagatavot sarkano lēcu kariju?
Uzkarsē pannā olīveļļu vai ūdeni un pārkaisa pannā ķimenes un 1 lauru lapu. Apcep tos apmēram 30 sekundes un pēc tam pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Kad sīpols sāk kļūt caurspīdīgs, pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku, ingveru un čilli un vāriet vēl 2-3 minūtes. Pēc tam pannā pievienojiet garšvielas un, nepārtraukti maisot, vāriet vēl 30-60 sekundes. Tad pannā pievieno sasmalcinātus tomātus, buljonu un lēcas. Ļauj tam nostāvēties apmēram 20 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas.
Kamēr karijs vārās, pagatavojiet ziedkāpostu rīsus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet ziedkāpostus ziedkāpostos un ievietojiet tos virtuves kombainā. Kalafiola ziedkāpostu ziedus pārstrādājiet, līdz tie kļūst līdzīgi rīsiem. Ja vēlaties, ziedkāpostus varat karsēt pannā vai pasniegt neapstrādātus. Kad lēcas karijā ir mīkstas, iemaisiet kokosriekstu krējumu, laima sulu un sāli. Pēdējā solī iemaisiet sasmalcinātu svaigu koriandru un izslēdziet karstumu. Pasniedziet pikanto kariju ar ziedkāpostu salātu, svaigu koriandru un laima ķīli.
Skatiet vairāk 100% augu izcelsmes recepšu mūsu tiešsaistes recepšu grāmatā.