Receptes, Sāļš

Sasildoša ķirbju biezeņa zupa

Sildoša ķirbju biezeņa zupa ar rudens piegaršu

Tuvojoties rudens laikapstākļiem, ir nepieciešams kaut kas mājīgs un sildošs, un kas var būt labāks par krēmīgu ķirbju zupu! Papildus izcilajam aromātam ķirbis ir bagāts ar antioksidantiem un vitamīniem. Ķirbī slēpjas A, C, E un B grupas vitamīni, kā arī minerālvielas, piemēram, kalcijs un kālijs. Šis tumšais auglis ir noderīgs paaugstināta holesterīna līmeņa gadījumā, turklāt tam piemīt arī pretnovecošanās īpašības. Cepiet, sautējiet, sautējiet, sajauciet zupā vai pat pagatavojiet cepumus – ļaujiet vaļu savai iztēlei, jo ķirbi var izmantot gandrīz visam. Ķirbis, protams, ir ideāls sabiedrotais zupai, tāpēc mēs dalāmies ar jums veselīgas un prātu spēcinošas ķirbju zupas receptē.

Daudzums: trīs līdz četriem
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 1 kg nomizotu ķirbju kubiņu
  • 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas (pēc izvēles, ja vēlaties, eļļas vietā izmantojiet ūdeni).
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu ķiploku
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 1 glāze augļu buljona (360 ml, pēc vajadzības vairāk/mazāk).
  • 1 kārba vidēji trekna kokosriekstu piena (400 ml)
  • 1 tējkarote maltu garšvielu
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1/2 tējkarotes smalki sasmalcināta čilli (vai čilli pulveris/ pārslas)
  • jūras sāls un pipari

Kā pagatavot ķirbju biezeņa zupu?

Katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un ingveru. Vāra dažas minūtes. Tad pievieno timiānu un čilli un vāra, līdz sīpoli kļūst mīksti. Tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu un ķirbju kubiņus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu līdz zemam un vāriet, līdz ķirbis ir vārīts un mīksts (ķirbis vārīsies apmēram 10 minūtes). Pēc tam ievietojiet maisījumu blenderī vai izmantojiet rokas blenderi un blenderējiet līdz viendabīgai masai. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pasniedz un dekorē pēc vēlēšanās.

PS! Ja vēlaties zupu ar mazāku tauku saturu, kokosriekstu pienu nomainiet ar buljonu un eļļas vietā izmantojiet ūdeni.

Leave a Reply