Receptes, Sāļš

Grauzdētu piparu zupa

Zīdaina grauzdētu piparu zupa

Piemēram, vitamīniem bagātie pipari satur līdz pat sešām reizēm vairāk C vitamīna nekā apelsīni. Bet tas vēl nav viss! Turklāt kraukšķīgajos piparos ir arī daudz A vitamīna un beta-karotīna, kā arī daudz vērtīgo šķiedrvielu. Pipari arī palīdz uzturēt spēcīgu imūnsistēmu un mazina vēža risku. Tieši sarkanie pipari tiek uzskatīti par vislabvēlīgākajiem. Tāpēc šīs ceptās sarkano piparu zupas zvaigznes ir sarkanie pipari, kuru gardais aromāts īpaši labi atklājas, kad tie ir apcepti. Ja esat biezeņu zupas cienītājs un jums patīk maiga paprikas garša, šo grauzdēto piparu zupu noteikti ir vērts izmēģināt.

Daudzums : diviem līdz trim zupas cienītājiem
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 450 g sarkano papriku
  • 450 g tomātu (derēs ķiršu tomāti vai parastie tomāti)
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 2-3 seleriju kātiņi
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna vai raudenes
  • ½ tējkarotes čilli pārslu (pēc izvēles)
  • 350 ml ūdens vai dārzeņu buljona
  • svaigi garšaugi (pasniegšanai)

Kā pagatavot ceptu sarkano piparu zupu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Kamēr cepeškrāsns uzsilst, sagatavojiet dārzeņus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet papriku, tomātus, sīpolu un ķiploku un izvietojiet tos uz cepšanas paplātes. Apkaisiet ar garšvielām un samaisiet. Pēc tam dārzeņus ielieciet cepeškrāsnī cepties. Gatavojiet dārzeņus cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Kad dārzeņi ir mīksti un virsū viegli apbrūnējuši, izņemiet šķīvi no cepeškrāsns un ievietojiet apceptos dārzeņus virtuves kombainā vai blenderī. Pievienojiet seleriju kātiņus un ūdeni vai buljonu un blenderējiet līdz viendabīgai masai. Kā pēdējo soli ielejiet maisījumu katlā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad izslēdziet karstumu, izlejiet zupu bļodās, pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem un baudiet!

Leave a Reply