Receptes, Sāļš

Kartupeļu biezeni

Garda saldo kartupeļu biezeni rudens vakariem

Saldie kartupeļi ir viens no spēcīgākajiem dārzeņiem uz planētas, kas palīdz stabilizēt augstu asinsspiedienu un pazemina stresa līmeni. Turklāt saldie kartupeļi palīdz organismam pretoties visa veida patogēniem, tostarp arī vēža apkarošanas īpašībām. Saldie kartupeļi ir lieliski piemēroti zupām, salātiem, ceptiem izstrādājumiem, kokteiļiem, kā uzkoda vai veselīgu kartupeļu frī kartupeļu pagatavošanai. Saldie kartupeļi ir daudzpusīgs un vienkārši pārsteidzošs dārzenis! Kopā ar burkāniem saldie kartupeļi veido patiesi gardu kombināciju krēmīgam un patīkami saldam biezenim. Ķiploki un ingvers ir spēcīgas veselības bumbas, kas papildina garšu. Ja esat saldo kartupeļu cienītājs, pamēģiniet!

Daudzums: 4-6 zupas cienītāji
Pagatavošanas laiks: 45 min
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 1-2 vidēji lieli sīpoli
  • 3 smalki sagrieztas ķiploku daiviņas
  • 1 līdz 4 cm šķēle svaiga ingvera, sagriezta šķēlēs pēc garšas.
  • 8 vidēji sagriezti burkāni
  • 1 līdz 2 vidēja lieluma saldie kartupeļi, sagriezti šķēlītēs.
  • 1l verdoša ūdens vai dārzeņu buljona
  • 1-2 apelsīnu sulas
  • jūras sāls pēc garšas, pipari
  • svaigi garšaugi (piemēram, pētersīļi) pasniegšanai, ja nepieciešams.

Kā pagatavot saldo kartupeļu biezeņa zupu?

Lieciet sasmalcinātu sīpolu katliņā ar nelielu ūdens daudzumu un vāriet apmēram 5 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus un ingveru un vāra vēl 3-4 minūtes. Pēc tam katlam pievienojiet sagrieztus burkānus, saldos kartupeļus un ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam nedaudz samaziniet karstumu. Dārzeņus vāriet uz vidējas uguns, līdz burkāni un saldie kartupeļi kļūst mīksti. Pēc tam ar blenderi, blenderi vai virtuves kombainu sautējiet zupu līdz viendabīgai masai. Pievienojiet apelsīnu sulu, garšvielas un labi samaisiet. Pasniedziet ar svaigiem garšaugiem, ja vēlaties.

 

Pamatojoties uz Marikas Blossfeldtes recepti no grāmatas “Dabīga pārtika. Veselīga dzīve”.

Leave a Reply