Receptes, Sāļš

Sildoša tomātu zupa

Aukstajā sezonā vienmēr gribas nobaudīt kaut ko garšīgu un sildošu, kas būtu gatavs steigā, bet joprojām būtu veselīgs un pievilcīgs garšas kārpiņām, vai ne? Mēs dalāmies ar jums ar vienu no mūsu gardajām, bet patiešām garšīgajām un dziedinošajām zāļu tomātu zupas receptēm, lai jūs varētu nobaudīt sildošu bļodu, kas stiprina jūsu veselību!

Daudzums: 4-6 zupas cienītāji
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes (ja vēlaties izmantot svaigus tomātus, tas prasīs nedaudz ilgāk!).
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • Lielāks katls
  • 1 kg konservētu tomātu (ja vēlaties izmantot svaigus tomātus, tos 20-30 minūtes apcepiet cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā!).
  • 2-3 seleriju kātiņi
  • 4-5 vidēji lieli burkāni
  • 3 vidēji lieli sīpoli
  • 1/2 svaiga čilli (ja jums nepatīk pikanti ēdieni, varat pievienot mazāk).
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • medus, kokosriekstu cukurs, kļavu sīrups vai cits saldinātājs pēc izvēles (lai sabalansētu garšas), medus pēc garšas.
  • 3-4 lauru lapas
  • baziliks vai koriandrs (svaigs vai kaltēts)
  • sāls, pipari
  • pietiekami daudz ūdens, lai tas labi nosegtu visu katla saturu.

Kā pagatavot tomātu zupu?

Sīpolu, burkānu, ķiploku un seleriju nomizo, sagriez un viegli apbrūnini katla apakšā (ja vēlies, vari pievienot arī nedaudz olīveļļas, bet tas nav būtiski). Tad pievienojiet tomātus (ja izmantojat grauzdētus tomātus, tos viegli sasmalciniet), vāriet dažas minūtes un pievienojiet ūdeni. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam lēni vāra zem vāka uz vidēji lēnas uguns (apmēram 40-50 minūtes). Kad burkāni un selerijas ir mīksti, saberziet tos un pievienojiet garšvielas. Zupas biezeņa pagatavošanai var izmantot blenderi, blenderi vai virtuves kombainu. Ja vēlaties zīdaināku konsistenci, zupu varat arī caur sietiņu.Pasniedzot zupu, pievienojiet smalki sagrieztu svaigu baziliku, koriandru vai zaļo sīpolu.

Leave a Reply