Receptes, Sāļš

Klasiskie kartupeļu salāti ar indiešu riekstu “majonēzi”

Klasiskie kartupeļu salāti ar indiešu riekstu majonēzi

Vai zinājāt, ka no Indijas riekstiem var pagatavot neticami garšīgu majonēzes salātu mērci? Indijas riekstu mērce ir tik laba uz kartupeļu salātiem, ka tā neapmierinās pat vistradicionālākos gardēžus. Ja vēlaties nostaļģiskas garšas, bet veselīgu un pilnvērtīgu ēdienu, šos klasiskos kartupeļu salātus noteikti ir vērts izmēģināt. Sagatavojiet ikdienišķai maltītei vai pasniedziet ballītē!

Daudzums: 4-6 salātu cienītāji
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 25 minūtes (+ laiks riekstu mērcēšanai).
Grūtības: Viegla
25 min:

Salātiem:

  • 1 kg tvaicētu, nomizotu un atdzesētu kartupeļu.
  • 160 g svaigu gurķu
  • 60 g sarkano sīpolu (1 vidēja lieluma sīpols)
  • 20 g svaigu diļļu
  • 160 g saldētu un atkausētu zirņu
  • 130 g ābolu (pēc izvēles)

Mērcei:

  • 250 g Indijas riekstu
  • 295 ml ūdens + ūdens mērcēšanai
  • 1 izspiesta veselu citronu sula
  • 1 svaiga ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote jūras sāls (vai pievienojiet pēc garšas)
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa

Kā pagatavot kartupeļu salātus?

Vispirms ielieciet riekstus cepeškrāsnī. Lai to izdarītu, ielieciet riekstus bļodā un pārlejiet tos ar ūdeni tā, lai visi rieksti būtu pārklāti. Riekstus var mērcēt no pāris stundām līdz pat naktij (vai 15 minūtes karstā ūdenī). Tad sagrieziet visas salātu sastāvdaļas mazos kubiņos un ievietojiet tos lielā bļodā. Mērces pagatavošanai riekstus sasmalcina un pievieno blenderī kopā ar citrona sulu, ķiploka daiviņām, kļavu sīrupu, jūras sāli un ūdeni un sablenderē līdz gludai un zīdainai masai. Kā pēdējo soli sajauciet mērci sasmalcinātajos salātos. Rūpīgi samaisiet un baudiet!

PS! Salāti lieliski garšo arī nākamajā dienā. Lai to izdarītu, salātus uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī.

Leave a Reply